Unde repari tălpi din vibram la bocancii de munte

În cazul în care te întrebi unde repari tălpi din vibram la bocancii de munte, vă povestesc cum am rezolvat eu cu bocancii soției. Am avut o perioadă în care am mers constant pe munte. Au apărut copiii și am lăsat activitatea asta mai la urmă. Anul trecut, mai timid așa, ne-am întors pe munte și avem planuri să intensificăm această activitate. În momentul în care am decis să ieșim pe munte, am scos bocancii din debara și am constatat că bocancii soției, bocanci Salewa au tălpile compromise. Pentru că în timp spuma din talpă, spumă ce are rol de amortizare a îmbătrânit și a devenit sfărâmicioasă, alternativa era repararea tălpilor sau bocanci noi. Asta pentru că nu poți repara tălpile din vibram cu lipici clasic, aici fiind vorba de un proces de lipire la cald și presiune…

Cam așa arătau bocancii înainte de retălpuire. După cum se vede, tălpile din vibram erau ok, problema fiind la spuma aia intermediară.

reparat talpa vibram
reparații bocanci de munte

Altfel, fețele bocancilor erau ok, galoșul și interiorul ok, doar talpa era compromisă. Cum era păcat de ei, am ridicat niște antene să văd unde pot repara tălpile din vibram la bocancii de munte ai soției. Nu am starea necesară să stau să fac săpături așa că am mers pe recomandări de la prieteni. Au fost câteva variante, unul dintre prieteni, pentru o problemă similară și-a trimis bocancii pe undeva prin Grecia și i-au înlocuit ăia tălpile acolo. Într-un final, la recomandarea unui al prieten, am apelat la Maria. Nu am văzut-o la față, nu știu cum arată dar dacă aveți de schimbat tălpi din vibram la bocancii de munte, puteți merge la panou la Club Fabrica și întrebați de Maria, fata care repară bocanci. Dacă vă e lene, vă dau eu un contact în privat, că nu i-aș pune fetei numărul de telefon aici.

Altfel, toată lucrarea a durat cam trei săptămâni și la final am fost mulțumit. Nu știu unde a trimis bocancii dar mi-au înlocuit tălpile din vibram și arată fix ca în poza de mai jos. Prețul, nu știu ce să zic, 325 lei, eu sunt mulțumit… Dar cred că merită dacă ai niște bocanci ce încă au fețele și căptușeala ok dar trebuiesc retălpuiți să optezi pentru varianta de a schimba tălpile. Asta așa, că bocancii de munte sunt scumpuți. Adică, da, poți opta pentru bocanci de la Decathlon cum am făcut noi în momentul în care am văzut că tălpile bocancilor de munte ai soției erau praf, dar pentru anumite momente e ok să ai niște bocanci dedicați.

La final, ziceam că sunt mulțumit de rezultat. Așa arată bocancii de munte după ce le-au fost înlocuite tălpile. Dacă aveți nevoie de un contact, în caz că aveți o problemă similară cu bocancii de munte, vă dau în privat contactul tipei care se ocupă de astfel de probleme.

talpi vibram schimbate

Lasă un comentariu