26 milioane euro cheltuiți de turiști pe litoral în vacanța de Paște

Cam așa arăta titlul care mi-a atras atenția. Mda, ușor de clickbite așa, marca protv.. Dar dacă e s-o iei pe calculele băbești făcute de Cristian Barhalescu vicepreședinte ANAT(Asociația Națională a Agențiilor de Turism)  ar cam ieși. O gălăgie de bani…și asta doar la mare. Că au mai fost românii plecați și pe la munte în vacanța asta.

Și după toți banii ăștia cheltuiți de români în vacanță, drept răsplată, ai parte de ore îtregi de stat bară la bară că amărâtul ăsta de stat n-a fost în stare să facă niște drumuri, n-a fost în stare să facă niște rute ocolitoare sau niște treceri de pietoni mai de doamne ajută. Că Stai ca prostu la coadă în Nistorești că vrea unu să traverseze strada în Bușteni. Nu că ăla n-ar avea dreptul… În fine, probabil că mulți vor fi cei care vor spune că de ce te duci cu mașina, că de ce nu te duci cu trenu. Păi uite așa, că d-aia au murit ăia la revoluție, să pot merge cu mașina.

În fine, astea-s spume de contribuabil… dar nu poți să nu te întrebi de ce țara asta își bate joc de oameni în halul ăsta. Că mă gândesc că din suma aia de bani cheltuită de români în vacanța de Paște, tu, stat, iei pe puțin 40% într-o formă sau alta. Dar cred că e mai mult.. Cam așa arată bătaia de joc. Și e mișto că fix acum a început campania electorală și iar o să stăm la cozi pe promisiuni că vom face.. Nu veți face nimic.

Cristian Barhalescu, vicepreședinte ANAT: „O socoteală simplă ne duce către o cifră care spune că au lăsat pe litoral peste 137 de milioane de lei, adică peste 26 de milioane de euro”.

Articolul

Lasă un comentariu