O plimbare de o zi printre Pietrele Vii de la Ulmet

Trovanții, Pietrele Vii, Babele de la Ulmet… mai multe denumiri pentru o destinație ideală pentru o ieșire de o zi pentru cine are chef de o plimbare prin natură. Dacă cauți detalii despre Pietrele Vii de la Ulmet pe interneț, o să găsești o mulțime de legende, curiozități și alte puteri magice îngrămădite cât să facă locul atractiv și site-ul celui ce le povestește mai interesant. În fine, ideea este că dacă n-ai ce face, o plimbare la Babele de la Ulmet e binevenită, că joaca naturii a dat niște forme tare ciudată pietrelor. Acum, depinde de fiecare cu ce ochi privește și ce așteptări are. Pot zice un singur lucru-E frumos pe la Ulmet. Așa că dacă vrei să ai ceva de făcut cu copii într-un week-end, zona Buzăului are ce să-ți ofere. Chiar și la două zile, că în zonă mai ai și vulcanii noroioși, ai și alte chestii de văzut.

Noi ne-am hotărât târziu, că lumea era cu ochii pe prognoza meteo și se gândea la nămoale și alte bălți. Ar fi fost tristuț șă nu mergem la trovanți, mai ales că cineva din gașcă ne-a zădărnicit planurile cu ieșirea în Bulgaria, la Rusenski Lom cu o singură frază: Să aveți grijă la căpușe…ne-au zis niște prieteni că au fost săptămîna trecută și era plin de căpușe! Nu a  mai contat că căpușele(intuiesc că vreo 2-3) s-au pus pe câinele ălora și nu pe ei….Spaima fusese slobozită în lume. Așa că, fiind vorba de o gașcă cu mulți puradei și mame grijulii, ne-am reorientat spre Babele de la Ulmet. Unde cum ziceam, lumea era atentă la vreme, să nu înotăm prin noroaie. Dar vremea a ținut cu noi, a fost o vreme superbă, numai bună de plimbare…

Am plecat din București pe la 8 dimineața și ne-am tot dus pe autostrada de Ploiești până când gps-ul ne-a zis că e timpul s-o cotim la dreapta, spre Mizil. Apoi de acolo, spre Vernești unde am făcut stânga pe județeanul Buzău-Brașov, ca mai apoi iar drepta și să ne parcăm mașinile în parcarea amenajată de la OvidiuBest… un mix de cârciumă cu magazin sătesc, așa că nu vă luați după denumirea pompoasă. Din parcare ne-am pornit prin sat, la deal, spre Pietrele Vii de la Ulmet. Biletul de intrare în zona Trovanților de la Ulmet costă 10 lei, copii cu vârsta mai mică de 10 ani, vizitează gratuit.

Și am tot mers, și am tot mers….ne-am mai oprit, am mai așteptat și alți prieteni ce au ales să meargă spre Ulmet pe E85, București-Urziceni-Buzău. Dar a fost ok, am mai povestit, copii s-au jucat, am încropit și de o masă câmpenească undeva mai sus de unde se termină traseul printre trovanți. Că am fost gașcă mare, vreo 9 plozi cu vârste între 3 și 9 ani și foamea și-a spus cuvântul după efortul depus în sus, pe deal.

Acum, că am pomenit de copii, dacă vă întrebați dacă traseul printre trovanții  de la Ulmet este recomandat copiilor, ei bine, copii noștrii s-au simțit excelent, au mers fără probleme pe traseu. Poate singurul moment când adulții au strâns din sfinctere a fost când, deși există afișe care anunță că nu e ok să te cațeri pe trovanți, copiii au făcut-o și p-asta. Altfel, duceț copii la trovnți:))

Și pentru că mersul în natură face foame, pentru că a doua zi urma să fie 1 Mai sau Ziua Micului, dacă vă e foame, d-aț o tură până la Măgura. La Complex Turistic Măgura. Au și cazare pentru cei ce vor ceva frumos în zonă, au și piscină, au și restaurant cu mâncare foarte delicioasă pentru cei ce sunt în tranzit cum am fost noi.

Altfel, amânată pentru la toamnă, ar fi o întoarcere din zonă, pe șoseaua Trans-Cislău. Că de data aceasta ne-am întors pe clasic, pe Buzău-Urziceni-București.

Concluzie de final- Nu am nici cel mai mic regret că am vizitat Babele de la Ulmet. A fost frumos, a fost o locație la îndemână fiind relativ aproape de București și cel mai important, ne-am adunat gașcă. #capevremuri.

 

Lasă un comentariu