Asigurarea de călătorie pentru Turcia

Teoretic, până să facem carnetele europene de sănătate sau cum s-or numi ele, nu am plecat niciodata în vacanță fără asigurare de călătorie. Cumva, am fost norocoși și am dat banii degeba pe ele că nu am avut niciodată nevoie de aceste asigurări. Dar știi cum e, mai bine să fie decât să ai nevoie. Că știu oameni care dacă nu ar fi avut asigurare de sănătate când au plecat prin țări străine probabil că încă plăteau la oasele reparate de medicii străini. Altfel, o singură dată am avut nevoie de un doctor în străinătate. În Bulgaria, în ajun de anul nou cu o otită la cea mică. A fost o adevărată aventură, noroc că după câteva telefoane am dat de o doctoră care bunghea ceva engleză dar nu suficient să ne înțelegem. Deja mă pregăteam să sun un coleg din Sofia și să facem un telefonul fără fir când, într-o doară, nevasta-mea îi zice că ne-am putea înțelege cu ea doar în engleză și era deja greu sau în italiană. Și aia a fost…asta, doctora prestase vreo 10 ani la un spital din Italia înainte să se întoarcă la spitalul din Lovech. S-a mobilizat exemplar femeia, ne-a chemat un doctor pediatru, i-a explicat tot ce era nevoie și a mers cu noi peste tot pe la controale și analize.

La final, când totul a fost în regulă, deși îi explicasem că avem asigurare medicală, ne-a zis că nu e nevoie, că suntem ai noștri. Ce să zic, mișto. Asta a fost singura dată când ar fi fost nevoie de asigurarea medicală într-o vacanță. Dar mereu am avut, probabil că din banii plătiți pe asigurările de călătorie am mai fi încropit o vacanță dar na, cum ziceam, e bine să ai asigurarea asta la zi și să nu ai nevoie să uzezi de ea.

Acum, pentru Turcia, m-am jucat puțin cu ofertele de asigurări de călătorie și zilele astea trebuie să vedem ce asigurare alegem. Am văzut că la Grawe unde făceam de obicei asigurările de călătorie au de data asta ceva pachet de asigurare de călătorie pentru familie, urmează să dea soția un ochi pe acolo că are deja cont și se completează automat…Mie mi-a fost lene să stau să bag 4 asigurați în platformă. M-am limitat să fac o simulare de asigurare de călătorie pe eMag. Deși valorez mai mult de 30.000 euro pe cât am făcut eu simularea de asigurare pentru vacanța asta, zic că este destul de ok. M-am uitat după o asigurare care să-mi acopere pe lângă accidente și boală și răspundere civilă. Fiind pachete, am cuprins și bagaje și repatriere.

Fă o simulare de asigurare

Cam despre asta e vorba, să nu pleci în vacanță fără asigurare de călătorie. Că la câte se întâmplă pe lumea asta, chit că atunci când e vorba de sănătate nu te mai uiți de unde dai, e bine să ai o asigurare. Posibil să te agiți pe urmă cu firma de asigurări dar na, e bine să existe. Așa că, sfatul meu este să puneți măna să încheiați o poliță de asigurare când plecați în vacanță. Că mitul ăla cu nu mi se întâmplă mie chiar e mit…

Altfel, într-un final, cea mai bună variantă de asigurare de călătorie a fost prin emag, la Allianz. Varianta ce include pe lângă accident și boală, asigurare bagaje, repatriere și asigurare de răspundere civilă. În condițiile în care copiii mici au asigurările mai mari, în total am plătit pe 4 asigurări, doi adulți și doi copii, 250 lei.

3 comentarii la „Asigurarea de călătorie pentru Turcia”

  1. Corect! Nu de alta dar suntem pățiți de două ori în Turcia. Prima dată n-a fost nici -o problemă, asigurarea era super OK. A doua oară mi-am recuperat banii după vreo 3 luni 🙁 Deci recomand cu tărie ( sau cu bere sau cu vin 🙂 ).

    Răspunde
      • Da. A fost vorba – de fiecare dată – de o erupție cutanată, de la soare, de la apă, de la nisip, habar n-avem. Trece relativ rapid după o injecție cu cortizon.
        Prima dată asigurarea a fost la Allianz. În afară de niște formulare și 130 lire turcești ( pentru unguentul de după injecție) n-am mai prestat nimic. A doua oară, cu toată asigurarea ( nu mai știu la cine 🙁 ) am plătit din buzunar 160 euro pe care i-am recuperat doar prin septembrie.

        Răspunde

Lasă un comentariu