Ar ieși o călătorie pe cinste dacă alegi să ajungi la destinație cu Bing Maps

Bun, în orice călătorie ai fi pe cale să organizezi, Google Maps e Dumnezeu. Are de toate. Bine, mai sunt și alte planificatoare de călătorie, alte hărți online și aplicații. Într-o vreme chiar mă organizam cu distanța.ro :)) Scopul lor? Mă gândesc că la un momendat toți au vrut să fie cumpărați de Google așa cum s-a întâmplat cu Waze. Și or mai fi și altele.. În categoria asta nu băgăm Bing Maps, că aici e concurența și ăștia n-au nevoie să fie cumpărați de nimeni, că au bani…

În fine, se zice că important e drumul nu destinația… Pentru treaba asta, porniți la drum cu Bing Maps, veți avea parte de o călătorie luuungă și palpitantă. Acesta este și motivul pentru care vă las aici două imagini în care, o să vedeți că e adevărat. Asta dacă ai sânge în instalație, nu te grăbești să ajungi dintr-un loc în altul, și chiar ai chef să traversezi deșertul Sahara și niște zone ceva mai fierbinți din punct de vedere social. Asta doar pentru a face  pentru vreo 10.000 km în plus față de traseul oferit Google Maps. Dar clar, ruta propusă de Bing e mult mai spectaculoasă și cu mai multe necunoscute. O adevărată aventutră…

Pentru treaba asta am luat ca reper un orășel din Maroc, Sidi Ifni(am bing preinstalat pe laptop și au diverse imagini pe care mai dau clic că-s curios) și mi-am planificat călătoria pe Bing Maps cu plecare din București. După cum vedeți, mi-a trasat Bing o rută cu detoate. Munți, drumuri de coastă, deșert, junglă. Ai pe traseu o mulțime de chestii interesante și, de ce să mint, pentru un amator de road trip, ar fi de făcut. Bine, condițiile de călătorie ar fi inumane pe alocuri dar cred că asta ar fi o călătorie de făcut într-o viață. Traseul traversează Bulgaria-Turcia-Siria-Israel-Egipt-Libia-Algeria-Niger-Burkina Faso-Mali-Mauritania-Sahara Occidentală și ajungi în Maroc. Lung drum, ocolit de-ți vine acru…dar cred că ar fi palpitant să te încumeți la așa călătorie.

Pe de altă parte, că ziceam la începutul articolului, avem Google Maps. Aștia sunt mult mai pragmatici și mai bine puși la punct. Tocmai acesta este și motivul pentru care sunt atât de folosite hărțile de la Google. Nu zic că din varianta oferită de Google Maps nu poți scoate un road trip de toată frumusețea că e ofertantă și ruta aceasta și o bucată bună o am într-un plan de viitor. Cam asta ar fi…vrei ceva lung și cu multe necunoscute, alegi să-ți faci traseul cu Bing Maps. Altfel, Google Maps rămâne cea mai bună variantă pentru planificarea unui circuit cu mașina.

Nu intru în detalii tehnice, nu compar mere cu pere…Posibil ca peste ani, cei de la Bing, să se pună la punct cu harta lor. E mult de muncă, au achiziții de făcut. În condițiile în care sunt și zone ale globului unde motorul de căutare al celor de la Microsoft Bing a câștigat teren în ultima perioadă, e posibil ca și hărțile să câștige în acuratețe. Dar va fi greu, Google e prea departe pentru a mai putea fi prins din urmă de cineva.

Lasă un comentariu