Oracolul din Omaha

Se întâmplă uneori să-mi pice minte pe ceva și să caut informații. Nu că ar fi neapărat ceva care m-ar ajuta în viață, că mi-e greu să cred că dacă aș ajunge prin SUA mi-aș seta ca destinație primordială statul Nebraska. Ideea este că nu aveam în minte nimic despre acest stat. Și m-am apucat să citesc una alta despre statul Nebraska. Atât de anostă pare această bucată de America că au ieșit cu greu câteva amintiri legate de acest stat. Și a fost ceva legat de River Platte, ceva legat de Missouri River, de ceva trib de indieni și cam atât. Cumva, chiar și în western-urile pe care le-am citit eu și chiar și în filme, statul ăsta era relativ ocolit. Apoi, am ajuns la orașe… Nu știam mai nimic despre statul Nebraska cu atât mai puțin capitala statului. Acum știu…capitala statului Nebraska este Lincoln, oraș numit după Abraham Lincoln.

Apoi, ceva cunoscut…orașul Omaha, cel mai mare oraș al statului. Aici e altă treabă, aici s-a născut, s-a îmbogățit și încă trăiește unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei. Culmea, în condițiile în care bogătanii sunt în general urâți de restul populației, nenea ăsta, Oracolul din Omaha, este foarte apreciat și lumea încearcă pe cât posibil să învețe una alta de la el. E vorba despre Warren Buffett, cel supranumit Oracolul din Omaha.

Altfel, cum ziceam și la început…am aflat aseară într-o jumătate de oră câteva lucruri interesante despre Statul Nebraska, lucruri care nu știu cât mă ajută în viață luate individual. La grămadă, puse lângă alte lucruri inutile, rezultă un fel de…. cultură generală. Dar mă gândeam aseară și cu gândul ăsta am și adormit, Oare câți bani a câștigat Oracolul din Omaha în timp ce eu citeam lucruri despre statul Nebraska? Oare ăsta o pleca în vacanță ca oamenii normali?

Altfel, o chestiune destul de interesantă…cică în Omaha s-ar afla una dintre cele mai mișto grădini zoologice din Statele Uimite, Henry Doorly Zoo. Cam așa se întâmplă la americani, ai un stat anost, doar bărăgan și preerii și cam trebuie să faci ceva să afle lumea de tine. Și faci un Zoo…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *