Război, atentate, terorism, vacanțe

Din cele 4 cuvinte de mai sus doar ultimul e pe sufletul meu însă, din păcate, în condițiile în care lumea pare că stă să bubuie, nu m-aș risca să mai plec în vacanță. Ca idee, în 2016, după atentatele de la aeroport și de la metrou din Belgia, am avut programată o vacanță în Italia. Gradul de alertă teroristă era ridicat, poliție, carabinieri, mitraliere peste tot. Plus că toată lumea se uita lung la orice față venită dinspre nordul africii. Senzația era ciudată, cumva o teamă generalizată pe care o resimțeai din plin mai ales în zonele turistice în care aglomerarea era inerentă. Cu tot optimismul meu, în condițiile războiului din Israel și cu o mulțime de arabi întărâtați la maxim, parcă nu mi-aș mai programa o vacanță în perioada următoare.

Urmăresc cât de cât subiectul pentru că anul următor aveam în plan să mai bag o fisă la Iordania și în vară Turcia. Să zicem că s-or liniști apele până la vară și vom reveni la o oareșcare normalitate însă mi-e greu să cred că o să merg prea curând într-o zonă majoritar musulmană. Prea mulți morți, prea multă doctrină religioasă, politică financiară și prea mulți idioți care cred că așa se rezolvă o problemă. Mă gândeam acum ce vacanță ar ieși să aterizezi într-un aeroport în care tocmai s-a dat o alertă cu bombă, să urci într-un metrou/tren/autobuz în care se mai află câțiva arabi cu bagaje. Nu, nu sunt rasist, e realitate chiar dacă oamenii ăia condamnă terorismul și violențele mai abitir decât o fac eu, nu ai cum să stai printre ei fără să strângi din qur. Chiar mă uitam ieri că am trecut pe lângă ambasada Isarelului și atâta poliție și trupe anti-tero nu am văzut de foarte multă vreme în zonă. Asta în România inde se presupune că avem o comunitate mică de musulmani fără prea mari probleme.

Altfel, că tot se apropie vacanța școlară și mulți aveau programate ceva excursii, pe fondul războiului, al atentatelor, cineva întreba ieri pe un grup de turism ce să facă, să mai meargă la Istambul în vacanță? Nu am stat să citesc sfaturile date de ceilalți utilizatori, m-am gândit ce aș face eu. Mda, clar, nu aș merge la Istambul în următoarea perioadă chit că Turcia pare a fi una dintre cele mai civilizate și cosmopolite țări.

Voi cum stați aveați ceva programat, ați anulat sau vă vedeți în continuare de vacanță că tot ați dat banii pe bilete?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *