Unde poți face sărituri cu coarda elastică aproape de București

Pe unde am umblat, am avut ocazia să dau peste câteva locuri unde se putea sări cu coarda elastică. Bungge jumping se cheamă activitatea asta, nu știu dacă e musai un sport… dar clar, e o chestie pe care aș încerca să o fac odată și odată. Cum ziceam, am găsit niște locuri unde puteai face bungge jumping. Nu neapărat aproape de București dar, în condițiile în care Bucureștiu este oraș de câmpie, pentru a face salturi cu coarda elastică trebuie să te deplasezi. Așa, din amintiri, cred că cel mai spectaculos loc în care am găsit o instalație de bungge jumping a fost în Muntenegru, de pe un pod de peste râul Tara. Nu e chiar aproape de București dar, dacă ești pasionat de bungee jumping și ajungi pe acolo, de ce nu.

E, în condițiile astea, m-am uitat să văd dacă găsesc ceva informații despre ceva locuri aproape de București unde, amatorii de senzații tari pot sări cu coarda elastică. Nu am găsit mare lucru, în afară de Cheile Râșnoavei unul dintre cele mai vechi locuri în care poți face bungee jumping în România, am mai găsit că s-ar putea experimenta senzația săriturii în gol cu coarda elastică și pe la Vidraru. În Cheile Râșnoavei ai două variante, în funcție de curajul adunat. Poți sări de la o înălțime de 42 m sau, dacă te simți suficient de curajos, poți face saltul clasic, cel de la 137,5 m. Din cate s-ar părea, la Vidraru, ar fi și mai tare…166 m.

Altfel, cam astea ar fi locurile unde poți sări cu coarda elastică aproape de București. Din amintiri, cred că era o instalație de bungee jumping și în Parcul Herăstrău. Nu știu dacă mai este funcțională, pe internet am găsit informații din 2011-2015. În fine, ideea este că parcă m-ar mânca să încerc o săritură cu coarda elastică.

Dacă ajungi și citești rândurile acestea și ai habar de locuri relativ aproape de Bucureși unde poți face bungee jumping, lasă un comentariu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *