Vreau să vizitez câmpurile cu lalele înflorite din Olanda

Cine nu are grup de whatsapp cu prietenii e ferit de tentații turistice :)) Așa se face că înainte de a pleca noi spre Bari, ne-a înebunit o prietenă cu poze. Poze cu lalele înflorite, cu câmpuri de lalele înflorite din Olanda. Eu, m-am uitat lung….am oftat. Dar am tăcut. Doamna însă, mi-a zis: La anu vreau musai să mergem în Olanda când înfloresc lalelele! E prea frumos să n-o facem…

Așa că ăsta este planul, la anu vrem să mergem să vizităm câmpurile cu lalele înflorite din Olanda. Și cum ideea a ceea ce fac eu aici este să-mi dezvolt și partea aia organizatorică, la o cafeam m-am apucat să documentez ce ar presupune o vacanță în Olanda cu scop principal, să prindem câmpurile cu lalele înflorite din Olanda. Ce va fi pe lângă, bonus..

Când înfloresc lalelele în Olanda

Din ce informații am găsit pe net, să mergi la sigur, ar trebui să mergi în Olanda undeva după 15 aprilie. Prietena noastră ne-a înebunit cu câmpurile de lalele undeva pe 12-13 aprilie și erau lalele înflorite. În concluzie, dacă nu vrei să ratezi, ar trebui să organizezi o vacanță în Olanda undeva după jumătatea lunii aprilie. Cred că un factor important este vremea…dar cu siguranță, în perioada asta vei găsi lalele înflorite.

Ce să vizitezi în Olanda

La o primă vedere, sunt câteva zone cu lalele ce atrag turiștii. Dar cum Olanda este recunoscută drept Țara Lalelelor, o să regăsești lalele peste tot. Dar pe noi ne interesează câmpurile de lalele. Una dintre cele mai promovate destinații pare să fie parcul Keukenhof de lângă Lisse. În zona respectivă există undeva la peste 30 hectare cu vlori de primăvară. Lalele, zambile, narcise … Interesant la treaba asta pare să fie faptul că acestea olandezii cultivă lalelele și zambilele pentru bulbi, nu pentru flori. În felul acesta poți sta liniștit, nu vei găsi locuri unde lalelele au fost recoltate. Dacă vom ajunge pe aici, am găsit că în Lisse există Museum Black Tulip.

Acum că am lămurit care este perioada ideală pentru a prinde lalelele înflorite în Olanda, ar trebui să mă uit să văd cum stăm la capitolul transport și cazare. Din ce m-am uitat pe site-urile cu bilete de avion, o medie în perioada în care poți vizita câmpurile cu lalele înflorite din Olanda , ar fi pe la un 140 euro biletul de avion. Dar cu siguranță, dacă ne organizăm din timp, cred că găsim ceva bilete de avion cu preț mai mic. Asta rămâne să o mai documentez.

De cazare nu se pune problema, am văzut că există disponibilitate și pe booking și pe airbnb din plin.

Momentan atât, urmează să mai completez pe parcurs astfel încât să iasă un fel de mic ghid, ceva pe care să lucrez în momentul în care o să dau startul vacanței în Olanda pentru a vedea cu ochii proprietate personală, lanurile de lalele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *