Atenție, sunt căpușe în Delta Văcărești

Pentru că Delta Văcărești a devenit tot mai atractivă de la an la an, aveți totuși grijă la căpușe. Exact, s-a încălzit afară, a dat colțul ierbi, au înflorit copacii, au apărut deja și căpușele. Și da, dacă aveați planuri de plimbare prin Delta Văcărești, aveți grijă la căpușe că au apărut deja. Pozele de mai jos sunt primite ieri de la un prieten care le-a primit de la o prietenă care s-a pricopsit cu ceva căpușe în Delta Văcărești. Știu că sună într-un fel dar prietenul acesta este unul pentru care garantez când vine vorba de orice altceva în afară de războiul din Ucraina unde îl simt părtinitor.

În fine, să revenim la căpușe. Știu că recent Primăria Capitalei a anunțat că anul acesta, conform Planului Unitar de Acţiune aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor fi desfăşurate pe toată durata sezonului cald 5 tratamente împotriva căpușelor prin toate zonele și spațiile verzi ale orașului. Probabil, că pâna va începe această dezinsecție va mai trece ceva vreme că na, e ca la noi…S-a aprobat, vedem când ne apucăm de treabă și pe unde e mai prioritar să stropim de căpușe. Și oricum, nu știu cât de eficiente ar fi aceste stropiri înpotriva căpușelor în Delta Văcărești. Nu de alta dar sunt aproape 200 de hectare.

 

Știu că sunt scârboase căpușele însă, cam așa arată o mămică după o plimbare prin Delta Văcărești. Vreo 3 căpușe doar în poza asta.(am șters poza ca zice prietenul meu ca era de uz intern și sa nu facem public spatele fetei) La cât de sus sunt urcate pe corp mă gândesc că or mai fi fost și altele. Deci, mare grijă, în Delta Văcărești sunt căpușe din belșug. Cumva, eu nu sunt chiar așa panicard cu căpușele, sunt trăit la țară, am niște stupi pe care îi țineam prin pădeure și se întâmpla uneori să mă mai trezesc cu una două căpușe pe mine. Cumva, cel puțin la momentele alea știam să mă protejez de căpușe. Șosete peste pantaloni, echipamentul apicol era oricum alb și le vedeam ușor, mai dădeam cu ceva repelant pe picioare.

Da, există niște repelanți pentru căpușe. Nu au eficiență 100% dar oricum, dacă ieșiți în natură încercați să folosiți astfel de soluții împotriva căpușelor. Cum problema căpușelor e sezonieră, anul trecut știu că au fost ceva valuri făcute de ceva repelant anti căpușe inovativ se zicea la vreme aceia, Para’Kito anti țânțari și căpușe. Știu, scumpuț dar cică este ok și pentru copiii de peste 6 luni și probabil și faptul acesta a contat. Oricum, pare să vină cu review-uri bune.

Mai multe produse din gama Para’Kito

Zic de problema căpușelor la copii pentru că ei sunt mult mai afectați de atacul căpușelor. Nu intru în zona medicală, mă refer strict la partea în care ei conștientizează mai greu de un adult faptul că ar avea o căpușă pe piele.

Altfel, în perioada aceasta, după ce ați ieșit în natură, ar trebui un control că cine știe pe unde s-a înfipt o căpușă. Uite, că tot am amintit de prietenii prietenului, a avut parte și copilul acestora de căpușe. Una fix în creștetul capului.

 

Altfel, deși în comunicatul amintit mai sus se spune că cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia oricăror focare de infestare în Capitală la numărul de dispecerat non-stop 0752.041.898 şi pe e-mail, la adresa [email protected], mă gândesc că cea mai bună metode de a evita căpușele, presupune să evităm zonele cu vegetație deasă și înaltă. Știu, e greu de făcut lucrul acesta dar na, aia e.

Lasă un comentariu