Am fost sâmbătă la Corbu

Într-un final am mai prins o zi de baie și plajă la Marea Neagră. Vă ziceam acum ceva vreme că mai am în plan o ultimă escapadă la mare, că-mi doream mai degrabă un week-end la Krapeț sau, dacă vremea nu ține cu noi, măcar o zi pe plaja de la Corbu. Într-un final, după ce am stat cu ochii pe toate aplicațiile meteo, sâmbătă, ne-am făcut curaj și am mers la Corbu. Nu știu cum e pentru alții dar pentru mine plaja Corbul are un farmec aparte…e începutul și sfârșitul sezonului de mers la mare. În condițiile în care este cea mai apropiată plajă de București, pe plaja Corbu mergem la o zi. Plecăm dimineața și ne întoarcem seara. Mergem cel puțin odată în fiecare anotimp.

Deși aveam în portbagaj tot ce era necesar pentru un picnic la malul mării, am folosit doar două scaune de camping și o păturică cumpărată din Decathlon. Nu a fost nevoie de umbrele sau de tarp…vremea a fost ideală. Cerul ușor înourat, nu a bătut vântul și a fost cald. Apa mării. Cumva, lumea cred că se așteaptă să fie ciorbă, să fie ca la greci. Mă, nu a fost chiar așa dar a mers de baie. Printre puțini oameni ce s-au încumetat să facă o ieșire la mare în jumătatea lunii septembrie, foarte mulți au intrat și în apă. Și au stat ceva vreme, n-au fugit repede pe plajă.

Vremea a fost bună de plajă până pe la ora 16:30 când și-a făcut apariția un nor și au venit câțiva stropi de ploaie. Oricum, era gata ultima ieșire la mare din sezonul ăsta așa că nu ne-a deranjat că am plecat de pe plajă. Cred, din ce am vorbit cu niște prieteni ce erau în Năvodari, am mai fi putut stat măcar o oră pe plajă. Dar aia e, a fost bine și atât. La întoarcere spre casă m-am ocolit puțin, nu m-am întors pe drumul cel mai scurt, am mers pe la M. Kogălniceanu, Giurgeni, Slobozia. Nu mai mersesem de multă vreme pe drumul ăsta…și chiar e mișto.

Altfel, taxa de pod la Giurgeni-Vadu Oii este de 11 lei pentru turism. Asta așa, să fie și o informație utilă în articolul ăsta. Acum urmează să vedem ce mai încropim pentru toamna asta.

 

Lasă un comentariu