Întâmplător sunt născut pe 2 octombrie. Nu contează chiar atât de mult data exactă, contează faptul că din câte reușesc eu să-mi amintesc, primul week-end din octombrie, atunci când obișnuesc să-mi serbez ziua de naștere, vremea este extraordinară. Așa a fost și week-endul acesta. E, pe lângă vremea extraordinară, dacă mai pui un grup de prieteni și o locație de suflet, nu are cum să nu iasă o sărbătoare pe cinste. Și chiar așa s-a întâmplat.
După doi ani de pandemie și alte restricții, am revenit la Cabana Cuca să-mi serbez ziua de naștere…. Nici nu mai știu a câta oară a fost acum. În fine, ideea este că, chiar dacă Cabana Cuca este rămasă o cabană ca pe vremuri, fără baie în cameră, fără apă curentă, cu dormit la grămadă, cu toaletă afară și curent ori de la generator ori de la panourile fotovoltaice, cabana asta a rămas în sufletul meu și mereu m-am simțit bine aici. Singurul regret… Romică, cabanierul de drept de la Cuca nu a fost apt combatant așa că a delegat atribuțiile. Sănătate maximă, Romică.
Revenind la cabană, a fost mișto că au fost prezenți și vreo 9 dintre plozii găștii. Cel mai mic vreo 9 luni, cel mai mare…aproape 9 ani. Cum ne-am adunat la o cabană old stile, copiii au participat la treburile gospodărești: au cărat lemne pentru focul de tabără. Apoi, ne-am întreținutla un grătar, la o cântare din zongoră, la o bere, un șpriț și multe povești până târziu în noapte.
Altfel, pentru amatorii de plimbări ușoare în natură, Cabana Cuca este o destinație. Lași mașina la Cabana Voina și faci o plimbare până la Cuca pe forestier. Faci undeva la o oră de la Cabana Voina până aici. Dacă vrei cazare, prețul este de 30 lei /noapte de persoană. Cum ziceam și mai sus, Cabana Cuca este o cabană ca pe vremuri, cu dormit la grămadă.
Dincolo de toate astea, la momentul acesta, cel mai mare atu al unei nopți petrecute la Cabana Cuca este fix lipsa semnalului telefonic. N-ai semnal, n-ai internet…ești obligat să socializezi cu gașca :))