Cum reduci cheltuielile – leu cu leu se face suta

Mă rog, corect ar fi optimizarea cheltuielilor însă merge și așa. Pentru că banii sunt importanți, trebuie să ai grijă de ei. Aici nu e blog de educație financiară, e mai de vacanță așea însă, pentru a avea mai mulți bani pentru vacanțe, trebuie să te organizezi. Ca principiu de bază, pentru a evolua financiar ai două variante:

  1. Reduci cheltuielile
  2. Crești veniturile

Pentru că la punctul 1 ai o limită sub care e destul de greu să cobori, punctul 2 rămâne baza. Pe românește, câștigă mai mult decât cheltui. Sau, dacă momentan ești setat doar pe reducerea cheltuielilor, cheltuie mai puțin decât câștigi :)) Logic, da. În fine, eu mă lupt cu ambele, nu sunt mulțumit momentan de rezultate dar încerc pe cât posibil să fiu mai bun și mai eficient în fiecare zi. Ieri de exemplu, printr-un simplu telefon, am economisit aproape 40 euro. Și culmea, aș fi putut face lucrul acesta cu ceva vreme în urmă dar am fost comod. Comoditatea costă….e ca atunci când mergi la benzinărie să alimentezi și pleci de acolo și cu o sticlă de apă/suc și un braț de ronțăieli. Știu, e comod, timpul înseamnă bani….dar, dacă după ce ai oprit în benzinărie te oprești la un magazin normal, chiar un Mega(nu-i fac reclamă…dar e plin orașul de ele) pui pariu că pe aceleași cumpărături făcute în benzinărie nu sari cu mult peste jumătate?

Acum, revenind la cheltuielile mele, ieri am primit înștiințare de la o firmă de host că urmează să-mi expire găzduirea pentru două site-uri și că mi-a fost emisă proforma în valoare de 428 lei pentru prelungirea contractului de găzduire. Ideea este că de servicii nu mă plâng, au fost ok. Doar că, 428 lei este mult mai mult decât 249,5 lei cât a costat serviciul acesta anul trecut. Așa că am optimizat cu un telefon:

-Salut, am o găzduire ce expiră și ăștia vor să scoată toată imflația de pe spatele meu…  Că tot ne știm și am colaborat frumos până acum, nu mutăm găzduirea la tine? Știu că s-au scumpit toate dar na, decât să le dau ăstora aproape dublu față de anul trecut, mai bine îți dau ție…. Asta dacă vrei :))

Normal că a vrut, firma lui fiind o firmă micuță la început de drum are nevoie de susținere. Am de ceva vreme vreo două bloguri plus ăsta pe care îl citiți voi acum găzduite la el și merge treaba, omul dedicat și implicat, prețurile să mă mulțumească și pe mine….Toată lumea mulțumită.

Aia zic, dacă un preț a crescut an de an, chit că ești mulțumit, vezi că întodeauna e loc de mai bine. Caută alternative să reduci cheltuielile. Da, nu e musai vorba de o sumă mare dar dacă ai posibilitatea să faci lucrul acesta la mai multe servicii… leu cu leu se face suta.

Și, de încheiere, pentru că articolul ăsta intră la categoria bani de vacanță, diferența asta de 179 lei, merge în contul de economii, la bugetul de vacanță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *