Am fost la Târgul de Crăciun din București

Și nu mi-a plăcut. În fine, să zicem că sunt eu mai Grinch și sunt imun la spiritul Crăciunului varaianta asta cu bâlci special organizat de Crăciun. Poate a contat și faptul că am ales să vizitez târgul de Crăciun din Piața Constituției într-o zi de sâmbătă. Care, culmea, a mai fost și o zi superbă și asta cred că i-a îndemnat pe mulți să iasă la un vin fiert, o pomana porcului sau o porție de căscat gura la luminițele lui Nicușor Dan.

Dar să revenim, că a rămas să revin la Târgul de Crăciun… Spre deosebire de ceilalți ani în care am mers la Târgul de Crăciun din București, anul ăsta, la târgul din Piața Constituției am observat o oareșce organizare. Adică, cumva s-au organizat căsuțele comercianților separat de restul târgului. Ai de jur împrejurul pieței o alee pe care, stânga-dreapta ai diverse. E, pe aleeea asta e foarte aglomerat, ajungi să te invârți ca vita în țarc. Ăsta a fost senzația mea. Apoi, pe centru ai carusel, o sanie a lui Moș Crăciun, patinoa, dughenele cu potol și o rablă a sponsorului expusă. Aici ar fi foarte mult spațiu…doar că jumătate din spațiul ăsta este ocupat cu coada celor care vor să se dea în roata amplasată în târg iar jumătatea cealaltă este ocupată de cei ce așteaptă să-și dea copii în carusel. Ce mai rămâne spațiu liber… e ocupat de cozile la mâncare și vin fiert.

Cum ziceam, nu-mi plac genul ăsta de evenimente dar nu am încotro, copiii au nevoie de o baie de mulțime din când în când :)) Chiar vorbeam cu soția și o întrebam dacă la toate târgurile de Crăciun e așa mare aglomerație. Asta în contextul în care niște prietenii au băgat recent o tură pe la câteva târguri de Crăciun de prin Europa.  Și cică da, e nebunie peste tot…lumea se lasă pătrunsă de spiritul Crăciunului și trece peste haos și aglomerație. Mda, să văd cum fac să mă fofilez de așa experiență pe viitor, că ale mele cică ar vrea și ele o tură pe la câteva târguri de Crăciun de prin ceva capitale europene în viitor.

Că nu mi-a plăcut asta e, ține de mine dar asta nu mă împiedică să nu punctez și câteva lucruri pozitive. Unul dintre aceste lucruri cred că ține de numărul mare de străini prezenți la târgul de Crăciun din București. În cele 2-3 ore în care m-am călcat cu lumea în picioare am auzit cam toate limbile pământului în Piața Constituției. E de bine, mai vin și străinii să spargă bani la Târgul de Crăciun din București. O altă chestie care mi-a plăcut, am zis, organizarea… Probabil că în timpul săptămânii e mai ok de vizitat Târgul de Crăciun. Altfel, asta e spațiul, nu ai cum să-l lărgești.

Prețuri la Târgul de Crăciun din București.

Nu vă pot ajuta prea mult cu treaba asta, n-am lăsat la târg mare lucru. Pot doar să vă zic că dacă mergeți hotărâți să beți o cafea, o ciocolată caldă la Târgul de Crăciun din București…aveți de căutat căsuța cu cafea. Că da, din ce am dat eu roată târgului, este o singură căsuță de unde poți să-ți iei cafea și ciocolată caldă. 10 lei cafeaua, 15 lei ciocolata caldă pahar mic, 25 pahar mare și mai pui 2 lei dacă vrei să-ți pună și două marshmello peste frișca din ciocolata caldă. Dar aici aș puncta că ciocolata caldă e pe bune, nu e d-aia la plic. Deci, să zicem că merită.

Cam asta e cu Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Vedem cum e cu târgul de Crăciun din Drumul Taberei… Oricum, pentru că nu-mi place să-mi mint copii, voi reveni și la Târgul de Crăciun din Piața Constituție într-o zi din săptămână…că vor copii în roată și în carusel.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *