Liber la pașapoarte

 

Anul ăsta vom avea nevoie de pașapoarte pentru călătoriile noastre. Pașapoartele vechi au expirat prin toamna lui 2018 și nu am avut nevoie să le reînoim că ne-am învârtit prin Europa, cu buletinul. Însă, pentru că avem deja bilete de avion pentru a doua parte a lunii februarie în Iordania și pentru la vară planuri de Turcia, imediat după Crăciun, ne-am programat la pașapoarte. Sincer, mă așteptam la nebunie, la locuri libere undeva după 10-12 ianuarie. Dar nu, se pare că nebunia și aglomerația de la Serviciul Pașapoarte din anii trecuți în perioada similară a anului nu mai există. Cert este că am găsit locuri libere inclusiv pentru data de azi, 3 ianuarie.

Am zis să nu fim chiar exagerați, să lăsăm sarmaua să se așeze și să ne programăm pe 4 ianuarie :)) Și așa am făcut… Deci, mâine dimineață, că am preferat să merg devreme, ne înființăm la pașapoarte. Eu cu soția, fetelor le-am făcut pașapoartele în 2021, că la ele e nevoie de continuitate. Altfel, trece timpul…Cezara, cea mare, după ce-i expiră pașaportul ăsta, trece pe cartea de identitate. #îmbătrânesc

Și dacă tot m-am trezit așa devreme, după ce public această mică dare de seamă, voi plăti și taxa pentru pașaport. Trăiască Ghișeul punct ro….am scăpat de drumuri la poștă,cec sau pe unde se mai plăteau taxele pentru pașaport. Deci, taxa pentru un pașaport simplu electronic este de 258 lei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *