Bani să fie, că inflație avem…

Privesc cu atenție și îngrijorare că a crescut numărul bancnotelor de 500 lei ce mi-au trecut prin mână în ultima perioadă. Săptămâna asta au fost vreo două. Să vă faceți o idee, eu mai încasez niște facturi de pe la farmacii. Nu multe dar aici e marea problema…că din puține facturi mi-au ajuns în mână bancnote de 500 lei. Asta în condițiile în care, în anii în care inflația era decentă, dacă vedeam o astfel de bancnotă odată pe an. Acu, ce să zic…cam des. Și e semn de inflație, că altfel, de ce ai scoate de la saltea bancnote mari și de ce le-ai cheltui la farmacie?

În fine, poate v-a trecut pe la ureche faptul că dolarul a ajuns la paritate cu euro. Raportat la lei, cred că erau bune și niște economii mai mari și în dolari, acum era treabă… Altfel, sărăkia începe să se facă simțită. Nu peste tot, că nu toată lumea sărăcește în același timp și,  există legea aia cu banii care trebuie să circule. Și circulația începe de la cei ce câștigă mai puțin. Că din puținul ăla, și pe fondul unei educații financiare mai precare, banii prind viteză. Clar, undeva se vor duce banii ăia, că așa se întâmplă mereu…ban la ban.

Altfel, acum niște ani, când era Grecia la pământ cu economia și-i băteau portăreii în poartă mai des decât sună providentul pe datornic, am fost la o tavernă și am vrut să plătim consumația cu o bancnotă de 500 euro. Bine, vroiam să o și schimbăm, că era greu să nu ai bani mici în vacanță. Și, mai în glumă, ne-a întrebat ospătarul dacă vrem să cumpărăm taverna cu bancnota aia. :))

Și da, e imflație…dar ce să zic, atenție la cheltuieli și bani să fie…că inflație avem. Ce sper eu să nu se întâmple este să nu ne trezim că v-a printa BNR și bancnote de 1000 lei. Că atunci e clară treaba…ne-am dus pe tobogan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *