Cazare în Cipru zona Ayia Napa

Teoretic, Ayia Napa e una dintre stațiunile din Cipru cu cea mai efervescentă viață de noapte. Practic, chiar e. Când am fost prima dată în Cipru, am prins o seară pe acolo și am rămas surprins de ce puhoi de lume era pe străzi, de muzica și atmosfera de acolo. Pentru cine e pasionat de o astfel de atmosferă, aici e locul unde ar trebui să caute cazare pentru un sejur în Cipru.  Noi am fost cazați la Sirina Waterfront Villa, undeva la vreo 11 km de Ayia Napa și mă gândesc că sunt câteva avantaje la locația asta. Aproape de Ayia Napa în caz că ai chef de distracție însă suficient de departe astfel încât să fii ferit cumva de aglomerația din Ayia Napa. Bine, momentan nu este sezon însă pentru momentul în care sezonul de plajă și baie începe în Cipru, cazarea asta are o plajă privată ce deservește cele câteva vile de pe malul golfului Sirena Bay, ai parte de liniște și o grădină pozabilă, numai bună de pus poze pe instagram și alte rețele. Noi am avut vila din partea stângă a pozei și pot confirma că pozele din booking sunt foarte aproape de realitate. Altfel, prețul în sezon cred că va fi destul de ridicat pentru că și acum a fost o idee peste ce aș fi plătit însă, fiind două familii am căutat să fie bine pentru toată lumea.

cazare aproape de plaja in cipru

Și am avut așa: O vilă cu 4 dormitoare din care una cu două paturi single dar care se puteau uni și trei dormitoare cu paturi matrimoniale. În livingul de la parter mai exista o canapea. Camerele sunt mari, livingul spațios, bucătăria utilată cu tot ce ai nevoie. Cel mai probabil vila asta se potrivește de minune fie la două familii cu copii fie unor cupluri fără copii. Ideea este că este suficient de spațioasă astfel încât să nu te calci pe bătături. Dacă tot v-ați adunat gașcă numeroasă, un detaliu pe care nu l-am regăsit pe la alte vile atunci când am căutat cazare în Cipru a fost masa. Știu că poate părea o chestie minoră…dar când e de pus 8 oameni la masă să constați că ai masă de 4 poate fi un impediment. Aici ai două astfel de mese. Una în living, cealaltă afară, pe terasă. Unde ai din nou niște sezlonguri dacă nu ai chef să te miști până pe plajă, ai un grătar dacă printre voi există pasionați de așa ceva.

Din ce am observat căutând cazare pentru vacanța asta din Cipru este că și aici ca și în Grecia, greul este de dus tot de apartamente și vile. Desigur, există și hoteluri însă oferta de vile, pensiuni, studiouri și apartamente este destul de bună așa că ai de unde alege. Acum, după experiența a două vacanțe în Cipru, să zic câteva cuvinte despre motivul pentru care alegerea zonei Ayia Napa pentru a căuta cazare este una destul de inspirată. Din punctul meu de vedere, da.

Ești foarte aproape de aeroport. Lucrul acesta contează mai ales dacă ai zbor spre Larnaca seara târziu sau, zborul spre casă destul de devreme dimineața. Teoretic, cei aproximativ 60 km dintre aeroportul din Larnaca și Ayia Napa, pe autostrada A3 ar trebui să fie parcurși în vreo 40 minute. Dacă mai iei în calcul și timpul de predare al mașinii, o țigară înainte de a trece de security și cel puțin o oră pentru hârțogăraie, vei constata că e ok să te cazezi relativ aproape de aeroport.

Ești aproape de Ciprul de Nord. Dacă este să alegi cazare în zona Ayia Napa, te vei afla la doar 10 kilometri de Deryneia, punctul de trecere al graniței în Ciprul de Nord. Așa cum am zis și în articolul anterior, pentru a trece granița în Cipru de Nord, entitate statală recunoscută doar de Turcia, vei avea nevoie de pașaport și de asigurare separată pentru mașină. Asigurarea auto pentru Ciprul de Nord costă 20 euro pentru 3 zile.

Plaje și alte locuri de petrecut timpul. Ayia Napa și împrejurimile oferă o mulțime de locuri pentru plajă aș că nu trebuie să vă faceți probleme pentru acest lucru.Fie că alegi să faci plajă la Makronisos, Nissi Beach, Agia Thekla fie că o pornești spre Capul Greco într-o crozieră pentru a vedea peșterile din Ayia Napa, stai liniștit…nu te întorci nebronzat de aici.

Viața de noapte și restaurante. Așa cum m zis la începutul articolului, cine vrea viață de noapte și distracție maximă, Ayia Napa este destinația ideală în Cipru. Ai de toate aici și influența britanică o vei regăsi în modul în care decurg lucrurile în barurile și cluburile din Ayia Napa. Cum la capitolul ăsta băutura e temelie, de murit de foame nu moare nimeni…Că e plin de taverne pentru toate gusturile.

Cam atât despre cazarea în Ayia Napa momentan. Probabil, ar fi trebuit să vin și cu ceva recomandări dar na, e fiecare cu banii și așteptările așa că,acă vreți să închiriați ceva, o vilă, un apartament în Ayia Napa, aveți linck- ayia napa booking.com și alte site-uri dedicate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *