Cum am rezolvat problema spațiului de stocare din google foto

Probabil sunt mulți cei ce se confruntă cu problema asta. Google oferă gratuit un spațiu de stocare de 15 GB și, cel puțin pe la începuturi, când mi-am făcut eu cont google, părea suficient. În fine, ideea este că la câte poze tragi cu telefonul, pentru că de multe ori ai setat backup automat în google foto nu doar pentru cameră ci și pentru alte aplicații, te trezești că e gata…spațiul de stocare s-a terminat și vezi atenționarea de la google:

Spațiul de stocare din cont este plin
Este posibil să nu poți să trimiți sau să primești e-mailuri. Pentru a folosi în continuare Gmail, eliberează spațiu sau cumpără mai mult spațiu de stocare.
E, presupun că sunt puțini cei ce vor să sară cu banul (eu unul nu) te apuci să cauți alternative. Începi prima oară cu verificarea backup-ului…rămâne pe backup doar fotografiile proprii, făcute de tine cu telefonul personal. Apoi începi să eliberezi spațiu. Desigur, cel mai mult spațiu în contul google, este ocupat de google foto. Așa că te apuci să selectezi toate pozele ratate, mișcate, nerelevante. Filmulețe despre care nu mai știai că le-ai făcut, meme-uri și alte nebunii. Succes să faci asta în 15 GB de poze. Dar na, încerci și varianta asta și mai eliberezi ceva spațiu în google foto. Muncă de chinez bătrân….singurul avantaj la activitatea asta de eliberarea spațiului de stocare din google foto este că revezi niște momente din viața ta. Desigur, vei găsi și niște poze slab calitativ pe care, contextual, nu le vei șterge. Eu așa am pățât. Aia e…mai câștigi ceva spațiu. Nu mult…că bagi o excursie și iar te trezești că nu se mai poate face backup că spațiul de stocare e plin. Dar tot nu vrei să cumperi spațiu de stocare suplimentar de la google…
E, și mai încerci să eliberezi spațiu de stocare ștergând din emailurile vechi. Aici câștigi puțin spațiu și e și mai complicat…că trebuie să verifici email cu email să nu te trezești că ștergi ceva important.
Apropo de backup-ul în google foto, la mine nu se mai făcea backup de prin luna iunie, cu mult înainte de a pleca în vacanță. Dar cum ziceam, am găsit cea mai ieftină soluție pentru a avea spațiu de stocare în goole foto.
Mi-am făcut o nouă adresă de email și am setat să se facă backup în noul cont. Cum ziceam și mai sus, am setat să se facă backup doar la fotografiile făcute de mine. Nu mai fac backup la alte fișiere…atât, doar camera.
Dap, nu e cea mai la îndemână metodă de a face rost de spațiu de stocare a fotografiilor dar na, când ești putoare și nu ai timp de selectat, bibilit și salvat fotografii pe ceva hard extern, merge și treaba asta cu backup automat în google foto. Momentan, zic că o să mă ocup pe parcurs de eliminarea fotografiilor nereușite dar dacă se umple și ăsta, nu-i problemă…mai fac o adresă de email și mai fac rost de 15 GB de stocare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *