Poze cu telefonul

Din vacanțe rămâi cu amintiri, cunoștințe, experiențe, poze și cu mai puțini bani. Toate sunt importante. Mă uitam azi că s-au tras peste două mii de poze în vacanța asta și cele mai calitative sunt cele făcute de soție, cu telefonul ei. Altfel, cele mai proaste poze au fost cele făcute cu telefonul meu. Până la momentul acesta nu m-a pasionat foarte tare aspectul ăsta, nu am dat importanță deși conștientizam că scula e jumătate din meserie. Cel puțin. E, acestea fiind spuse, dacă tot am făcut un  blog care se va axa pe turism, zic că ar fi bine să investesc într-un telefon care să scoată niște poze mai prezentabile. Nu m-aș arunca la ceva scump, că sunt zgârcit…. dar parcă dacă vreau să scot capul în lumea aceasta a bloggerilor de travel, parcă ar fi cazul să bag mâna în buzunar.

Are Marian un prieten, priceput atât la poze cât și la telefoane și cred că o să-i cer ceva sfaturi. Bine, omul nostru e specializat pe telefoane vârf de gamă, chestii de mulți bani dar cred că va face un efort să-mi recomande ceva decent pentru un zgârcit. La cât mă pricep eu, așa, la o căutare rapidă pe emag, parcă m-ar tenta un Realme 8i. Nu știu mare lucru despre acest model de telefon, până acum am avut doar diverse de la Samsung. Telefoane ieftine, maxim 800 lei…Nici ăsta de l-am ochit eu nu sare de prețul ăsta însă na, e un telefon de generație nouă și clar este peste Samsung J5 2017. Da, da, de atunci am telefonul ăsta. Și încă merge pentru nevoile mele. Dar la capitolul poze este depășit.

Dacă la început ziceam că am făcut poze și cu aparatul foto, ei bine, cu aparatul foto am făcut cele mai puține fotografii. Acum nu vă gândiți că e și ăsta vreo sculă, e un Nikon Coolpix acvatic și nu se descurcă foarte bine în aer liber, că nu are stabilizator de imagine. Plus că e greu și stă mult mai bine în rucsac. Și nu m-aș arunca să-mi cumpăr DSLR-uri sau alte aparate foto. Că presimt că tot telefonul e baza. Avantajul telefonului este că e mereu la îndemână, poți arunca repede o poză pe rețele.

Cam asta ar fi, după Paște, voi ridica antene și vedem pe ce telefon voi da banii. Și să caut și ceva tutoriale de unde să mai învăț una alta despre cum să faci poze frumoase cu telefonul mobil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *