Prima zi de plajă pe anul acesta-Plaja Corbu

Acum mulți ani, după ce s-a stricat Vama, ne-am mutat cu corturile mai spre nordul litoralului românesc, pe la Corbu că încă era plajă sălbatică, mai pe la Vadu. Într-un final, ne-a adoptat plaja de la Corbu, era mai simplu de ajuns și o idee mai greu să rămâi blocat cu mașina în nisip… Am mers ani buni la Corbu, am prins toate etapele…de la corturi direct pe plajă, la încercarea primăriei de a organiza ceva și până la blocarea accesului cu mașina la drumul ce delimita plaja. Acum am ajuns la momentul în care pe plaja Corbu se construiește ceva ce seamănă a complex turistic, adică e aproape gata, s-a stricat și Corbu. În fine, bine că se face ceva…că am prins o perioadă în care pe plaja Corbu nu s-a făcut nimic și începuse să semene a bangladesh…. Așa, măcar se mai strâng gunoaiele.

Pentru noi, în ultimi ani, plaja Corbu este destinație de o zi…ne trezim dimineața și ne întoarcem seara. Facem lucrul acesta și în extra sezon, e o activitate ce le priește fetelor. Ieri a fost a doua oară când am fost la Corbu anu acesta. Am băgat o tură de aerosoli prin jumătatea lui februarie. Acum s-a întâmplat să fie week-end-ul ăsta prelungit și aveam în plan să profităm de el și în una din zile să dăm o fugă la mare. Din experiența mea, știu că iunie este una dintre cele mai capricioase luni ale anului și nu te poți baza pe vreme așa că am stat cu ochii pe site-urile cu vreme. Sincer, aș fi vrut ca vremea să fie bună de plajă sâmbătă, să-mi rămână două zile la dispoziție pentru ce mai am eu de făcut. N-a fost să fie, vremea la Corbu pentru sâmbătă era cu ploaie…Așa că am amânat pentru duminică plecarea la mare. Chiar m-am trezit cu noaptea în cap dar prognoza meteo pentru Corbu se modificase din nou…unde cu o zi înainte arăta ceva șanse mici de ploaie sporadică, acum era mai mult ploaie. Și n-am riscat, m-am băgat înapoi la somn și a rămas să mergem la mare luni. Ceea ce am și executat și, cu excepția vântului care a bătut destul de puternic până pe la prânz, a fost o vreme ideală. 28 de grade, valuri mici și apa suficient de caldă pentru baie. Nu ciorbă ca la început de septembrie dar bună de baie. După ce s-a potolit vântul părea că s-a mai încălzit puțin și apa.

Altfel, după cum se vede în poză, puțină lume pe plajă, liniște și pace….  ca pe vremuri să zic așa. Probabil că vremea capricioasă și ploile anunțate i-au speriat pe mulți. Plaja s-a mai animat pe după amiază când și-au făcut apariția vreo două clase de liceeni. Au venit cu un autocar și au umplut plaja. Habar nu am de unde erau dar au fost foarte decenți… și-au văzut de ale lor, fără urlete, fără țipete, fără a deranja pe cineva. Frumos, ca să zic așa…

Altfel, nu o avea plaja Corbu ape turcoaz dar pentru noi are farmecul ei. Asta e și motivul pentru care continuăm să mergem aici. Altfel, pentru cei ce se întreabă dacă găsesc ceva de mâncare la Corbu, pe plaja Corbu, în parcarea de lângă gardul unității militare s-a deschis și o terasă. Desigur, prețuri românești, mai de aeroport dar na, așa e la mare. Chefal la grătar 45 lei, lup de mare la grătar 55 lei, cartofi prăjiți 12 lei, bere 10 lei, cafea 10 lei, suc graninni de portocale 8 lei. Hamsii nu aveau, că n-au prins pescarii de câteva zile că cică pescuitul la hamsie e corelat cu vremea și dacă a fost vremea urâtă și furtună…nema hamsie. O porție de hamsie aș fi băgat…altfel, am rămas cu întrebări legate de preț și cu o bere, o cafea și sucuri pentru fete.

Că tot am amintit de costuri, nu știu dacă e rentabil să mergi o zi la mare. Că știți cum e, dacă tot dai banii, măcar să stai vreo două zile. Altfel, adunate, motorină de vreo 200 lei, două taxe pentru pod la Fetești, taxa de intrare în Rezervația Delta Dunării 5 lei adult și 10 lei de rablă/zi că eu plătesc taxa asta de rezervație de fiecare dată când merg la Corbu(știu, nu vezi mare lucru din plata ei…dar asta e) plus ce am mai cheltuit pe acolo cred că scoate o ieșire la mare destul de scumpuță pentru o zi. În fine, nu contează…ideea este că ne-a plăcut și vom mai repeta ieșirile astea de o zi la Corbu.

Altfel, dacă n-ai fost până acum la Corbu nu știu ce să-ți zic…posibil să nu-ți placă dacă vrei sezlonguri și muzică în difuzoare. Dar dacă vrei să încerci, poți să-ți aduci de acasă cele necesare. Cel mai important lucru ar fi o umbrelă de plajă măcar. Că n-ai umbră pe nicăieri la Corbu și te cam face de cap soarele cu toată crema de plajă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *