Vacanță cu copiii în Cipru la început de aprilie

Așa cum am mai spus, vacanțele noastre sunt legate de vacanța școlară așa că este destul de complicat să găsești o destinație ieftină și caldă în aceaste perioade. Primăvara asta am rezolvat problema cu o scurtă vacanță în Cipru. Perioada a fost 6 aprilie – 11 aprilie și a fost binevenită în condițiile în care la noi vremea a fost foarte rece. În schimb, în Cipru, la început de aprilie a fost de plajă și de baie dacă strângeai puțin din dinți. Altfel, dacă nu ții musai să faci baie și să te limitezi la plajă și vizitat obiective turistice, aprilie este o lună bună pentru a vizita Cipru.

Am ajuns în Cipru cu Wizz, 4 adulți și 4 copii cu zbor din București spre Larnaca. Pentru 3 dintre noi a fost al doilea descălecat în Cipru, prima oară fiind în 2011. Aș putea spune că după 12 ani am găsit o altă lume dar n-o zic, că ăsta e mersul lucrurilor, evoluția, normalitatea progresului.. Deși vacanța de anul acesta din Cipru a vizat alte obiective față de vacanța precedentă, rămân la părerea proprie și personală că luate la grămadă, tot partea turcească a Ciprului este mai pe gustul meu. Dar ajungem și acolo, acum facem un mic rezumat al vacanței în care enumerăm parte de logistică ca să zic așa.

  • Bilete avion București-Larnaca și retur, 1472 lei/4 persoane. A ieșit undeva la 368 lei de persoană, cu wizz discount, fără bagaj de cală. Scumpuț dacă mă întrebați pe mine, că eu aș vrea să zbor aproape gratis :)) însă, la vremurile astea nu ai ce să faci, bagi mâna în buzunar și plătești mai ales că așa cum am zis de mai multe ori, zborurile pe perioada vacanțelor școlare sunt mai scumpe… și nu vreau să-mi învoiesc copiii de la școală pentru câteva zeci sau sute de lei.
  • De dormit am făcut-o la Sirina Waterfront Villa, undeva după Aya Napa. Se găsea și mai ieftin, poate și mai bun dar fiind 8 persoane ne-am lăfăit. Cred că vreo două nopți una dintre camere a rămas neocupată că s-a terminat entuziasmul copiilor de a avea camera lor și au dat navală peste părinți. Nu e pagubă, locația este ok și oricum noi am căutat ceva care să întrunească niște condiții. Cum zicea prietenul meu, erau și alte vile mai ieftine și aveau și piscină :)) 853 euro toată povestea, sumă care s-a împărțit la două familii.
cazare aproape de plaja in cipru
Sirina Waterfront Villa
  • Mașină. E păcat să ajungi în Cipru și să nu închiriezi mașină. Pentru că ai de văzut și de vizitat o mulțime de lucruri. Am închiriat cel mai mic coteț posibil, un Suzuky Alto cu 126 euro/6zile. Nu recomand mașina asta, e prea mică, prea lentă, prea… Poate singurul avantaj al acestei mașini este că are un consum foarte mic, undeva in jur de 4%. Tot la cheltuieli cu mașina aș băga și asigurarea pentru Ciprul de Nord-20 euro/3 zile. Ca de obicei am ales o firmă locală pentru închiriat mașini și a fost ok așa că pot să recomand în cazul în care căutați să închiriați mașină pe aeroportul din Larnaca pe cei de la cosmoscarrental.com.

Ca o mică paranteză înainte de a puncta ce am făcut în Cipru, dacă aveți planuri de vacanță în Cipru și vreți și partea turcească a insulei, veți avea nevoie de pașaport. În Republica Cipru, țară membră UE, se intră cu buletinul însă pentru partea turcă, Republica Turcă a Ciprului de Nord, accesul străinilor se face doar în baza pașaportului.

În mare, vacanța de Paște în Cipru s-a axat pe chestii interesante pentru copii. Plajă, vizită la grădina zoologică, un castel… Având la dispoziție doar 4 zile pline, am avut în fiecare zi ceva de făcut pentru copii. Voi reveni cu ceva articole dedicate fiecărei zile în parte. Așa, luate la grămadă, zilele au fost împărțite pe 4 destinații: Limassol, Paphos, Nicosia și Girne. Timpul a fost scurt…așa că, pe viitor, în caz de ceva oportunitate de bilete de avion ieftine spre Cipru, insula asta rămâne un fel de soluție de avarie asta și în condițiile în care, după vacanța în Cipru, copiii mei au decretat: E cel mai frumos loc! Bine, așa zic de fiecare dată dar le cunosc pe fetele mele și știu că le-a plăcut.

Lasă un comentariu