Una dintre marile provocări ale vacanței – Bagajele

Poza de mai jos este doar ideea de la care a pornit acest articol, este reală însă nu se știe contextul pentru care portbagajul ăla arată așa burdușit cu bagaje. Este primită pe whatsapp de la prietenii cu care ar fi trebuit să merg în Iordania. În fine, ideea este că am văzut destule prin trafic însă așa ceva, pe la noi nu mi-a fost dat să văd.

Acu, stau și mă uit la poza asta și încer să-mi dau seama ce ar putea căra omul ăla acolo. Că par a fi bagaje de vacanță. Poate că se repatriază…nu știu, dar nu înțeleg cum poți călători în halul ăsta. Cel mai probabil, în România, dacă nu-ți furau oamenii bagajele la primul semfor, cel mai probabil te amendau toți polițiștii pe care îi întâlneai până la destinație.

Dar hai să nu o mai lungesc și să vedem cum stă treaba cu bagajele de călătorie. Personal, la ultimele ieșiri cu avionul, de când au crescut fetele, nu am mai avut bagaj de cală. Că are costuri suplimentare, că aștepți după el în aeroport. Am juns atât de priceput la făcut bagaje minimaliste încât, cel puțin pentru mine, într-un rucsac de Decathlon cred că bag tot ce am nevoie pentru două-trei săptămâni.

  1. Escape 16L destul de bine compartimentat, am putea lua și laptop cu noi dar nu facem așa ceva :))
  2. Un Rucsac Drumeție în natură NH100 20L.
  3. Doi rucsaci MH500 15L pentr copii.

Am tot călătorit cu rucsacii aceștia pe post de bagaj de mână și nu ne-a întrebat nimeni nimic. În plus de asta, dacă te uiți ce bagaj de mână au majoritatea prin aeroporturi, cred că o să observi că mai mult de jumătate dintre cei ce au pe post de bagaj de mână pe avion au rucsaci de la Decathlon.

Altfel, pentru city break-uri, rulez toate hainele ca pe sarmale, le prindcu elastice de bani și intră de mai rămâne spațiu și pentru suveniruri la întoarcere. Ideea este că pentru ieșiri în care n-ai nevoie de frac, joben și alte rochii de seară pentru soție, poți să încropești un bagaj de mână cu tot ce ai nevoie. La fetele mele, ca și la noi, e simplă treaba… câte un schimb/zi și cu ce plecă îmbrăcate de acasă. Cum de multe ori plecarea este dimineață, pleacăm cu hainele mai groase pe noi.

Mai jos sunt bagajele cu care am călătorit 6 zile, 4 persoane, la Bari. Nu am simțit că ne-ar fi trebuit ceva în plus luat de acasă. Altfel, dacă stai să calculezi ce costuri ai cu bagajele de cală, chiar dacă nu vrei să iei toate chestiile de acasă, cred că unele lucruri le poți cumpăra și de la destinație. Aici mă refer la șampone, cremuțe, scutece pentru copii. Teoretic, la articolul ăsta ar fi trebuit să vin cu o poză în care să explic cam ce bag într-un rucsac de mînă. Dar o s-o fac cât de curând..

În altă orine de idei, când mai plec cu mașina pentru câteva zile, mai ales când merg în camping, pentru că atunci am și cortul și alte echipamente, hainele le pun frumos într-o sacoșă din aia albastră, mare, de la Ikea. E cea mai bună soluție când vrei să optimizezi bagajul în portbagaj.

Altfel, dacă ajungeți să citiți articolul ăsta, poate vă gândiți câte lucruri pe care nu le-ați folosit la ultima călătorie ați cărat cu voi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *