Am fost la Cabana Genovita din Rucar

Știi momentele alea în care vrei să petreci cu gașca câteva zile la munte? Pe diverse motive. Ei bine, atunci cauți o pensiune, o cabana în care să fiți doar voi, să nu vă deranjeze nimeni, să nu deranjați pe nimeni. Un astfel de loc este și Cabana Genovita Rucar. Stați liniștiți, n-am crescut suficient încât să trec pe la casierie, deci, cele câteva cuvinte lăsate aici sunt un fel de review gratuit lăsat pe site-urile de închirieri pensiuni și alte locații de cazare.  În concluzie, dacă ai motivul și gașca, aș zice că poți închiria toată cabana Genovita din Rucăr cu un preț aproximativ de vreo 2000 lei pentru două nopți. Cel puțin așa a fost la noi.

Bun, acum revenind la condițiile de cazare de la Genovita, aș vrea să remarc faptul că era foarte, foarte curat și lipsea ceva ce am mai găsit sub diverse forme prin alte pensiuni. Lipsea Kitsch-ul. Nu știu dacă lipsa ăstuia e un reper dar e de bine pentru mine. Poate lipsea și din motiv că proprietarii sunt bisericoși și există biblii peste tot prin cabană. În fine, nu contează, locația este foarte curată, bucătăria este dotată cu tot ce ai nevoie, sala de mese încăpătoare, cele 8 camere(3 triple și 5 camere duble) spațioase și curate. Pentru copii au o curte imensă, au un teren de fotbal și o trambulină. Și există un singur televizor, în sala de mese…dar nu l-am pornit. Un alt mare plus față de alte pensiuni pe unde am mai fost este grătarul. Grătarul este construit într-o bucătărie de vară închisă și pe timp de iarnă e mare șmecherie. Da, se mai face un pic de fum și trebuie să mai ții ușa deschisă dar e o treabă bună.

Acum și câteva cuvinte despre posibile minusuri. Deși nu l-am resimțiț ca pe un minus, la Cabana Genovita nu există semnal vodafone. Or fi alte rețele, știu că am mai fost cazat prin zona Rucăr, pe valea râului Râușor și tot tot așa, nu am avut semnal. În schimb, pentru dependenții de rețelele de socializare și pentru cei ce vor să pună poze pe facebook…există wi-fi la cabană și a funcționat fără probleme. Tot la minus aș putea băga și faptul că în cabană există doar 4 băi. Na, aș prefera de fiecare dată să am baia mea proprie în cameră dar asta e, nu cred că moare nimeni că împarte baia cu prietenii.

Cam asta ar fi despre cabana Genovita din Rucăr. E un loc bun de mers la socializare, e relativ aproape de București, nu pierzi o grămadă de timp trecând munții. Ce să zic…un loc nemaipomenit în care să mergi să bei cu prietenii. Altfel, în afară de ceva trekking nu prea ai mare lucru de făcut în zonă. O parte dintre prietenii cu care am fost au băgat o plimbare până în vârful dealului. Noi, restul, ne-am învârtit pe lângă cabană cu sania.

E, și cam asta fu cu Cabana Genovita de la Rucăr. Pentru noi fu exact ce a trebuit. Că ne adaptăm în funcție de număr. E destul de complicat, că suntem gașcă mare și uneori și mai mare… Dar cum discutam și cu un prieten la un pahar de vorbă, la unele pensiuni, e bine să iei toată locația. Că dacă mergi doar tu cu familia, e mai ok să cauți un hotel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *