În sfârșit, am ajuns și eu la Therme

Am fost ieri la Therme și, surprinzător, n-a fost chiar așa nasol. Dar să începem cum se începe… Joi mai pe la prânz, fiind vacanță scolară și având planurile de vacanță făcute vraiște după ce s-a anulat zborul spre Aqaba, am fost cu fetele, pentru prima oară la Therme București. Mă rog, Balotești dar ce mai contează, e lângă București… Despre Therme se zice că ar fi cea mai mare piscină/aqua parc indoor din Europa și da, chiar e mare. Acum și cel mai mare ăsta e în funcție de ruletă, de cine măsoară și de cum intră în memoria colectivă… Nu de alta, da eu știam că cel mai mare astfel de loc din Europa ar fi Tropical Islands Resort  dar na, să fim și noi un pic români și s-o lăsăm așa, să nu ne luăm din atâta lucru.

Deci, nefiind una dintre prioritățile mele în viața asta, nu m-am grăbit să merg la Therme. Și poate nici nu aș fi făcut pasul ăsta prea curând dacă anul trecut nu am fi primit cadou din partea unor prieteni dragi un voucher la Therme. Că să înțelegeți ce zic, mai aveam un vocher pentru Therme cumpărat prin 2016… Atâta chef aveam să merg să mă bălăcesc în aceiași apă împreună cu niște sute/mii de oameni. Altfel, pentru copii e genial, acesta fiind și motivul pentru care, cu siguranță voi reveni la Therme cândva. Nu în week-end cum mi-a cerut cea mică, dar cândva, în viitor voi mai reveni pentru că, e curat și în afară de ideea de a mă bălăci la grămadă cu juma de cartier și de zgomot, lucrurile păreau a fi ok.

Se ocupau oamenii, erau tot timpul femeile de la întreținere cu mopul în brațe să șteargă bălțile, erau peste tot supraveghetorii ăia cu slipi roșii și organizau treaba pe la tobogane. Ce să zic, părea safe pentru copii. Dacă fiimea cea mică nu ar fi așa zvăpăiată chiar aș fi putut să stau liniștit pe un sezlong și să merg după 3-4 ore să le caut și să plecăm acasă. Încă nu pot face lucrul ăsta, așa că n-am avut încotro și am stat cu ochii pe ea ca pe butelie. Dar a fost și distracție, că, cea mare nemaiavând restricție la anumite tobogane, ne-am dus până la platforma numărul 3 și ne-am dat împreună pe toboganele de acolo. Și mi-am plăcut chiar și mie…

Nu știu dacă are rost să mai scriu despre istoricul Thermelor, despre parcarea mare, despre cum se ajunge la Therme…că s-a tot scris și na, până la urmă, cine vrea să ajungă la Therme bagă destinația pe google maps și ajunge. Ce vreau să zic este că, dacă aveți copii, mergeți fraților cu ei la Therme, că se vor distra. Da, e scumpuț, da e aglomerat dar, așa de experiență, de două trei ori pe an merită să lăsați câteva sute de lei acolo. Chiar vorbeam cu soția la întoarcere că ar merita să mergem într-o zi când sunt copii la scoală să vedem cum sunt celelalte zone din complex, că la zona destinată familiilor e mai mereu haos și gălăgie. Cred că merită să văd cum stă treaba la una din zonele destinate adulților.

Despre prețuri, ce să zic, pachetele de acces le găsiți pe site-ul lor. Despre consumație, 11 lei cafeaua, 24 lei o limonadă. Scanezi brățara și plătești la ieșire… De mâncat, cam începuseră fetele să chițăie când am plecat, mă așteptam la asta pentru că apa face foame, dar n-am avut ce să le fac…la restaurant era foarte aglomerat și m-am gândit că mai bine chițăie un pic de foame până la mașină decât să piardă cel puțin jumătate de oră de dat pe tobogane.

Cam asta a fost cu prima experiență la Therme. Ne-am fi putut organiza mai bine un pic, cred că merita să luăm pachetul de 4 ore…că oricum am depășit cele trei ore și am plătit suplimentare. Dar na, așa e prima oară. Data viitoare știu, va fi din start patru ore. Altfel, cum ziceam, chiar e de mers la Therme. Aș mai avea de scris niște chestiuni dar nu le scriu aici că nu e musai despre Therme, e despre uoameni care merg la Therme. Concluzia de final e că da, nu mi-a displăcut experiența avută la Therme și aș mai reveni. PS. Poze n-am prea făcut, că la câtă apă era pe acolo, am lăsat telefonul la sezlong.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *