Am fost la Veneția cu cortul

Deși nu ăsta era planul, pentru că așa cum am mai zis, anul ăsta planurile de vacanță au fost făcute doar pentru a face altceva și într-un final, în loc de Slovenia, de munți, lacuri, peșteri și alte cascade am ajuns în Italia în vacanță. Nu m-am gândit niciodată să vizitez Veneția, nu am făcut nimic pe partea de informare despre acest oraș. Dar uite că s-a întâmplat…. Altfel a ieșit un fel de road trip de vreo 3200 km în care am reușit să văd și două orașe din Serbia pe care nu le văzusem în trecut, am reușit să văd și un pic de Croație, un pic de Slovenie și o parte a Italiei pe care nu o aveam în plan. În mod normal ar fi trebuit să punem cortul undeva la o oră distanță de lacul Bled, aproape de granița cu Austria. Dar cum perioada de vacanță era între 5 și 15 august, Slovenia era încă sub ape în urma inundațiilor istorice, deja aveam niște prieteni pe care îi ploua torențial de vreo 4 zile prin Slovenia, mai erau alți prieteni care au amânat plecarea din București cu o zi tot din considerente meteorologice… ne-am reorientat și am ales un camping din Italia. Așa am ajuns să merg cu cortul la Veneția. Mă rog, vis a vis de Veneția, pe limba de pământ ce închide laguna venețiană….

Pentru că voi povesti separat despre fiecare obiectiv în parte, acum fac un mic rezumat cât încă sunt calde amintirile. Altfel, am plecat din fața casei la ora șase dimineața. Aveam rezervare la ceva pensiune în Novi Sad. Am ales să opresc pentru o noapte în Novi Sad în detrimentul Belgradului din două motive. În Belgrad am mai fost și, pentru că Novi Sad era fix la jumătatea distanței dintre București și Jezersko Slovenia, am zis că e ok să profităm de ocazie și să vizităm puțin și centrul celui de-al doilea oraș ca marime din Serbia. Deși vremea până la Novi Sad a fost bună, după ce am apucat să mâncăm ceva într-un restaurant din centrul vechi, ploaia a venit peste noi și ne-a cam gonit spre hotel.

Novi Sad Serbia
Novi Sad/Serbia

A doua zi, pe o ploaie mocănească am pornit spre Slovenia. Încă trăgeam speranțe că vom merge în Slovenia însă, după ceva discuții cu prietenii care încă erau în Slovenia și încă îi ploua, am decis să spunem pas și să ne îndreptăm spre Italia. Am ales să ne cazăm la campingul Miramare din Punta Sabbioni. Campingul, cred că e cel mai mișto camping în care am fost, are avantajul că se află aproape de stația de vaporeto așa că nu a mai fost nevoie să plec cu mașina din camping, să mai plătesc parcare cât timp am fost plecat cu vaporul să vizitez Veneția și celelalte insule din lagună. Pentru camping, am plătit 70 euro/noapte, doi adulți,doi copii,mașină și taxa de stațiune.

Așa se face că am luat un abonament de 3 zile la toate bărcile și șalupele care fac trasee printre insule. 45 euro /persoană/72 ore…de la prima validare. Copiii sub 5 ani au gratuit. Și le-am luat la rând. Prima zi am vizitat Burano, Mazzarbo, Torcello. A doua zi am vizitat Murano și un pic din Veneția iar a treia zi am vizitat Veneția propriuzisă și am făcut o încercare să vizităm și cimitirul San Michele doar că aici ne-au dovedit țânțarii și nu am zăbovit foarte mult în locul de unde a fugit toată durerea și întristare. Probabil că și astea două, Durerea și Întristarea tot din cauza țânțarilor s-au cărat…. Altfel, după 3 zile în care am bântuit prin laguna venețiană, a 4 zi a fost pentru plajă. Dacă anul trecut ne-am delectat cu ceva ape ireale în Sardinia, colțul ăsta al Italiei nu ne-a oferit nimic wow din punct de vedere al plajelor. Cei drept, nici nu ne-am agitat prea tare pe partea asta, ne-am limitat la Spiaggia di Punta Sabbioni, cea mai apropiată plajă de camping.

Cimitirul San Michele din Veneția

În cea de-a 5 zi ne-am mutat mai spre casă, pe insula Volpera cu o scurtă oprire de înghețată și ceva potol în unul dintre cele mai frumoase orașe din zonă. Caorle.. Am ales campingul de pe insula Volpera din două motive. Vroiam să fim o idee mai aproape de Slovenia unde, chiar dacă vremea ne-a dat planurile peste cap, am zis că merită să băgăm o fisă și să vizităm măcar două dintre obiectivele pentru care am ales inițial ca destinație de vacanță Slovenia. Așa se face că ne-am urcat în mașini și după o oră(mișto asta cu Schengen) eram la peștera Postojna. Apoi ne-am mutat și la castelul Predjama. Așa, pe repede înainte, din ce am apucat să văd din fuga cailor putere, Slovenia merită măcar o săptămână și rămâne pe listă în viitor. Campingul ăsta, mai ieftin, mai slăbuț…am plătit pentru aceleiși 2 adulți,doi copii, taxă de stațiune și mașină, 57 euro.

Castelul Predjama-Slovenia
Peștera Postojna Slovenia

Ultima zi petrecută în Italia a fost tot o zi de plajă și bălăceală. Am ales Grado, un oraș foarte căutat de turiști. De plajă n-a prea fost vorba, că ne-am pus la umbră sub ceva copaci și am lăsat fetele la bălăceală…că pentru mai bine de 1 km apa mării nu-mi uda slipul. Și nu-s chiar cel mai înalt de la mine de pe scară. Aici a mai fost o chestie interesantă, ceva ce nu am mai experimentat până acum…refluxul. Mișto senzația.

Grado-Italia

Drumul de întoarcere a fost parcă mai lung, am venit mai greu. Și nu musai din cauza vremii. A contat faptul că a durat destul de mult să reușim să intrăm în Serbia. Dar am reușit…era mai trist pentru cei ce vroiau să iasă din Serbia…niște kilometri buni de coadă :)) Dacă la dus spre Italia am oprit să dormim în Novi Sad, la întoarcere am ales Ruma. Un orășel aflat pe hartă cam pe aceiași linie cu Novi Sad singura diferență fiind că eram mai în buza autostrăzii. Altfel pitoresc orașul, nu de făcut destinație din el dar ca alternativă, să mai vezi și altceva merge. Și mai ieftin decât Novi Sad.

Ruma-Serbia

Altfel, concluzia după vacanța asta ar fi că dacă mai vreau cu cortul în vacanță, cortul meu de 4 persoane de la Decathlon nu mai face față, că au crescut fetele și s-au cam aglomerat treburile pe acolo. Oricum, planul era să fac trecerea la un cort de 4 persoane dar cu două camere separate și există la Decathlon doar că, în camping am văzut la niște polonezi un cort mișto și văd că se găsește și în România. Cred că ăsta e viitorul, cort de 6 persoane,două camere separate Peme Bojan.

Cam asta pentru moment, voi reveni cât mai curând cu câteva articole dedicate fiecărui obiectiv în parte. În caz că vă pasionează domeniul, aveți posibilitatea să vă abonați pentru viitoarele articole.

3 thoughts on “Am fost la Veneția cu cortul”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *