Nu că românul ar avea nevoie de cineva care să-l învețe ce bere să bea în Grecia, dar zic așa, că poate or fi și curioși care vor să încerce și altă bere în afară de Mythos. Altfel, fără a fi un top cu cele mai bune beri grecești, las aici câteva poze și câteva cuvinte despre berile băute de mine prin Grecia. Altfel, după ce m-am lămurit că Mythos nu e cea mai bună bere din Grecia(părere personală) cred că cel mai mult am băut Amstel. Și, cred că cea mai bună bere grecească băută până acum(tot părere personală) este berea Mamos.
Berea Mamos e cam cum ar trebui să fie o bere… adică o bere ușor amăruie în care se simte hameiul și drojdia. Mamos e o bere dă bărbați ca să zic așa. Deși greci cam fac beri de vară, la Mamos nu e cazul, e un lager cât se poate de european, cu 5% ABV. Cică berea asta ar fi fost concepută să fie o bere locală, zona Patras…dar na, calitatea a ascos capul și s-a răspândit prin mai toată Grecia. N-am găsit această bere peste tot, plajele cu bumtzi-bumtzi n-o aveau…dar dacă dați de ea prin vreun meniu, tavernă sau magazin, n-o ocoliți, e o bere bună.
Amstel – este una dintre cele mai populare beri prin tavernele grecești. Este produsă de Athenian Brewery, parte a Heineken Group. Nu copiază 1 la 1 Amstelul original, are tentă grecească dar e o bere cu care nu te păcălești. Eu o beam dacă nu exista Mamos în meniu :))
Bere Vergina-cică asta ar fi chiar o bere tradițională grecească. O fi, n-am stat să caut prea multe despre ea. Din amintiri, e o bere fresh, i-a plăcut și soției…care nu prea bea bere. Asta ăn condițiile în care este tot o bere cu 5% ABV.
E o bere ce merge parcă prea repede pe plajă :)) Cand am băut prima dată bere Vergina am zis că ușoara senzație de sărat e de la cipsuri. Dar nu, gustul e de vină…ușor amărui și sărat. Dar nu deranjant, ca ca și cum n-ai mai băga ronțăieli la ea. Dacă ai, e și mai bine…chiar e o bere de plajă. N-o vei găsi peste tot, dar dacă dați de ea, n-o refuzați…s-ar putea să vă placă. Mie personal mi-a plăcut și rămâne o bere pe care nu o voi ocoli dacă am ocazia.
Berea Vergina este produsă de Macedonia Thrace Brewery, probabil d-aia și ambalajul amestecă albastrul de Xanthi și galbenul de Salonic pe ambalaj. #patrioți. Nu știu dacă e cea mai bună alegere cromatică pentru un ambalaj de bere dar na, am zis că e o bere de plajă…așa că treacă, gustul contează. Și e bun.
Bere Henninger– Asta e o bere ce nu am găsit-o pe la taverne sau pe plaje. E o bere băubilă, o luam din magazin să am ce bea seara cât mai stăteam la povești sau în momentele în care ne retrăgeam la prânz de pe plajă. Este o bere produsă de către Mythos Breweries și, părere personală, este o idee peste berea Mythos. Pentru mine e ok, e la 0,33 și nu are timp să se încălzească. Tot așa, pentru acasa am mai luat cîte un six pack de Fix Hellas și încă o bere, tot bere grecească dar nu-mi mai aduc aminte cum se numea. Și nici poze cu ea nu am găsit.
Bere Alfa-Asta cred că este prima bere grecească băută după ce, ca tot românul am băut Mythos. Din punctul meu de vedere este peste Mythos chiar dacă este destul de apoasă și asta. Nu m-a dat pe spate, cred că mai beau bere din asta doar dacă este singura alternativă.
Cam asta ar fi, grecii nu sunt mari specialiști în bere. O fi apa, o fi una, o fi alta, habar nu am dar clar, sunt mult în urma noastră la capitolul bere. Nu mori de sete, găsești destule beri băubile chiar și dintre berile locale.
Dacă ajungi să citești pe aici, poți lăsa o recomandare de bere bună băută în Grecia. Promit s-o încerc cu prima ocazie cînd ajung pe acolo.
Acum că am ajuns aproape de final, chit că articolul va rămâne deschis pentru aadăuga și alte beri grecești ce-mi vor răcori gâtlejul, mă gândeam că și ăsta este un motiv pentru care călătorim. Încerci, testezi, deguști… E un motiv bun să mergi în Grecia….atmosfera compensează calitatea berii grecești.
Pingback: Câteva dileme legate de românii care merg în Grecia – travelman.ro