Câteva dileme legate de românii care merg în Grecia

În vacanță, se înțelege… În fine, cred că sunt și puțin malițios dar am câteva dileme legate de cerințele unor compatrioți când vine vorba de mers în vacanță în Grecia. Adică, mă gândesc că destinație mai ideală decât Grecia n-ai avea cum să afli din colțul acesta de lume. Că are câteva atuuri cum nici o altă țară europeană nu are. Clar, Grecia e destinație de vară, de mers la mare, de mâncat și de beut. Plaje cât cuprinde, pentru toate gusturile. Cazare găsești în Grecia pentru toate buzunarele. Vrei să mai faci și alte chestii, să vizitezi ceva, găsești… Și totuși, în condițiile astea, românii care merg în Grecia, mă rog, nu toți, au niște nevoi existențiale. Le iau din memorie, d-astea citite pe diverse grupuri…

  • Cazare cu piscină în Grecia – Băh, aici cred că există și o mică doză de snobism, că nu pricep de ce ți-ai căuta cazare cu piscină în Grecia când ai acolo cele mai mișto plaje din Europa? Nu înțeleg, doar să pui niște poze cu tine într-o piscină? Habar n-am, dar n-aș căuta cazare cu piscină în Grecia nici într-o mie de ani, plajele și apa mării sunt peste orice piscină. Până la urmă de ce călătorești?
  • All inclusive în Grecia. Bă, nici pe asta nu o înțeleg. Vrei condiții peste, am zis, găsești cazare de lux. Dar pentru ce să cauți all inclusive în Grecia, pentru mâncare și băutură?! Boșilor, până la urmă farmecul Greciei, dincolo de plaje și apă, e taverna. Și pe asta o găsești în orice sat, pe orice plajă. Poate nu au ăia la tavernă un chef cu stele Michelin dar cu siguranță cine gătește la tavernă în Grecia, știe să-ți perpelească un calamar de să te lingi pe degete de brânză și ce-or mai băga în el. Și clar, șansele ca la tavernă calamarul ăla să fie mai proaspăt ca la all inclusive sunt mai mari.
  • Băutură și mâncare cărată din România – Vreau să cred că numărul celor ce plecă din România cu mâncare și băutură în concediu în Grecia e tot mai mic. Aici nu comentez, că nu-s contabilul nimănui dar mi se pare dubios totuși să pleci în Grecia cu baxul de Ciuc după tine. Poza e de pe undeva de prin Lefkada, mai veche, am găsit-o zilele trecute când căutam poze prin arhivă cu berile grecești. Mi-am amintit că erau vreo 3 familii, foarte vesele și destul de ok. M-am întrebat și atunci, mă întreb și acum….De ce ai căra bere după tine într-o altă țară? Ești ambasador Ciuc și i contract de exclusivitate?

Ultima dilemă e mai specifică, are legătură cu cei care la orice întrebare legată de o recomandare legată de taverne, clar, or să-ți recomande Taverna Irene. Mda, e ok…. am trecut de fiecare dată pe la Irene când am fost în Thassos, dar de la an la an tot mai aglomerat, tot mai înghesuit, tot mai pe fugă. Mâncarea… Normală, nimic wow…doar faptul că există mereu pe acolo cineva care să-ți vorbească în română.

Cam astea ar fi, dacă mi-or mai trece și altele prin cap, revin și le punctez aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *