Cea mai frumoasă plajă din Thassos

Frumusețea e relativă așa că, treaba de azi, cu cea mai frumoasă plajă din Thassos e și ea la fel de relativă. Că ține de multe lucruri… de moment, de companie, de cât de aglomerată e plaja sau cât de pustie este plaja respectivă, de vibe și de o mulțime de alte aspecte specifice fiecăruia în parte. Știți și voi cum e, poate unora le place o plajă agitată, cu bumțzi-bumțzi. Și alții care preferă așa ceva… liniște, pace și muzică în surdină.

În fine, ideea cred că e clară, sunt locuri și locuri și oricum, e greu să faci un top al plajelor din Thassos. Bine, exagerez că e greu, că dacă te uiți pe internet și cauți cele mai frumoase plaje din Thassos vei găsi o mulțime de topuri. Eu nu prea fac treaba asta, prefer s-o las pe soție să documenteze, eu doar constat și-mi fac propriile topuri. În cap. Dar na, dacă aseară nu aveam somn și mă visam deja în vacanță, ce să fac… m-am gândit la cele mai frumoase locuri văzute și m-am oprit la plajele din Thassos. Că acu începe nebunia și oamenii caută… Și de ce să nu contribuie și Marian cu plaja lui preferată din Thassos? Poate mai place și altora…

>>>Vezi aici cazare ieftină în Thassos

Acum, revenind la cea mai frumoasă plajă din Thassos, în accepțiunea mea, o plajă ce nu ar trebui ratată dacă ajungi pe insulă, este Salonikios Beach. La 7 km de Potos, plaja asta este o idee mai retrasă, trebuie să mergi vreo 3 km printre măslini pe un drum ce la un momendat pare chiar inaccesibil, dar nu este…poți ajunge cu orice mașină. Altfel, plaja Salonikios este singura plajă cu nisip roșu din Thassos acesta fiind și motivul pentru care se mai numește și plaja roșie.

Este o plajă micuță, unde poți petrece o zi întreagă pentru că, deși este o plajă retrasă, plaja este deservită de o rulotă de unde poți consuma diverse băuturi, poți mânca și una alta printre care poate cel mai bun souvlaki mâncat de mine prin Grecia. 

Ideea ar fi că pentru a prinde unul dintre cele câteva umbrare amenajate destul de ingenios pe micuța plajă din sud-estul insulei Thassos trebuie să ajungi acolo destul de devreme. Plaja, deși peste tot se spune despre ea că e o plajă frumoasă, micuță și retrasă atrage destul de mulți turiști. Nu e panică, ai loc pentru umbrela ta dar de ce să nu stai comod? Altfel, ultima dată când am fost la plaja Salonikios, umbrarele și sezlongurile din europaleți erau gratuite dar ca mai peste tot în Grecia, consumație minimă. Nu mai rețin cât era consumația, dar na, noi eram 4 și era simplă treaba…o bere, o cafea două sucuri… deschiderea clasică cam pe orice plajă pe care am mers.

Altfel, o plajă unde am mers cu copii mici, o plajă cu apă limpede limpede, fără valuri, cu pietriș fin la intrare și ceva stânci mai în larg. O apă numai bună pentru cei ce vor să mai vadă și ceva faună marină. Măi multe ce să vă zic… mergeți și vedeți cu ochii voștri, șansele să vă placă vor fi destul de mari. Pote n-o să intre în topul vostru cu cele mai frumoase plaje din Thassos dar v-am zis, suntem diferiți și apreciem prin filtrele proprii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *