Monetizare blog de travel

Din puțina mea experiență acumulată în zona asta a scrijelitului pe internet, monetizarea unui blog de travel pare, cel puțin la prima vedere, o idee mai complicată decât monetizarea unui blog normal la cap, gen, „cel mai bun„, „cel mai ieftin” și așa mai departe produs, monetizare ce poate aduce niște rezultate relativ repede prin marketing afiliat. Pentru a monetiza un blog de travel ai nevoie de mai mult, ai nevoie, dincolo de ceva SEO, de ceva mai palpabil pentru a reuși monetizarea…pentru că nișa aceasta a travelului este una mult mai complexă, în nișa asta e nevoie de timp, de mult conținut, de poze frumoase, de actualitate și de poveste. Cumva, pentru monetizarea unui blog de travel, pentru început mă gândesc că variantele ar fi:

 • Booking.com – Nu-mi pun mari speranțe că voi reuși să monetizez foarte mult prin booking dar e un program de luat în seamă. Cred că monetizarea prin booking ar aduce ceva comisioane la site-uri unde se merge foarte mult pe promovare. Sunt câteva site-uri ce cred că reușesc…pentru un blog de debutant în nișa asta cred că va fi destul de greu mai ales că din ce am înțeles, mai sunt oareșce probleme iar comisioanele sunt pe sesiune.

Dar voi puteți să mă contraziceți și să rezervați ceva pe booking.com… fie prin link-ul acesta fie căutând în caseta de mai jos.


Booking.com

 

 • Marketing afiliat – La genul acesta de monetizare să zic că mă pricep puțin și cred că de aici o să-mi scot banii de hosting :)) Momentan am făcut demersurile pentru a fi acceptat într-o platformă, aștept să fie acceptat blogul. Oricum, ideea principală nu va fi asta, vreau să păstrez blogul cumva nișat pe travel însă, dacă am de făcut o recomandare de ceva echipament sau mai știu eu ce orice altceva util pentru vacanțe, de ce nu..
 • Reclame – Am văzut că foarte multe bloguri de travel monetizează prin reclame adsense. Nici din asta nu te îmbogățești, am reclame adsense pe blogul generalist pe care scriu de prin 2015 și cu greu se adună 7-10 euro lunar. Poate pe nișa de travel CPC-ul o fi mai mare însă nu cred că e mare brânză aici. Oricum, momentan, fiind un blog nou, fără trafic,fără conținut, google cu siguranță o să spună cu blogul nu îndeplinește condițiile și să le remediez. Cel mai probabil voi aplica pentru monetizarea blogului prin Google AdSense după ce voi publica măcar vreo 25-30 articole.
 • Campanii – La genul asta de monetizare nici măcar nu visez, poate în timp, dacă va crește traficul s-o lipi ceva dar mi-e greu să cred că în următorii 2-3 ani voi ajunge să am un trafic atât de mare încât blogul să fie atractiv pentru astfel de campanii, deci, ca s-o zic academic, de monetizarea blogului prin pișcotăreală nici nu se pune problema.
 • Vânzare de link-uri și alte advertoriale – Nu vreau să merg în direcția asta, cel puțin pe partea de advertoriale nu vreau s-o fac. Știu că se poartă, am pățât ca să zic așa, însă, aici nu vreau să mă bag cu blogul acesta, vreau să-l păstrez cât mai curat și personal din punctul acesta de vedere. Pe parte de link, posibil ca în viitor dacă va fi ceva serios, să găsim loc pentru unu-două link-uri în frontpage.

Cam astea ar fi câteva dintre modalitățile prin care mă gândesc că ai putea monetiza un blog de travel. Cel mai probabil articolul acesta ar putea avea ceva trafic tot din partea colegilor de nișă care caută la rândul lor metode prin care să-și monetizeze munca și pasiunea așa că, dacă tot ajungeți pe aici, puteți lăsa la comentarii și alte idei la care v-ați gândit sau, știu eu, metode de monetizare a unui blog de travel care la voi a dat rezultate.

Știu, în general lumea nu prea vorbești despre bani, despre metodele de monetizare însă, cum eu sunt la început de drum cu proiectul acesta, în timp o să revin cu diverse păreri și chiar cu rezultatele obținute. Oricum, planul nu este să mă îmbogățesc din blog însă, sunt de părere că dacă tot există metode prin care un proiect poate să producă ceva bani, de ce nu. Că banii ăia vor merge tot spre vacanțe și alte chestii conexe.  Ideea este să fac măcar câțiva lei în timp ce fac ceva ce oricum fac din plăcere…

4 thoughts on “Monetizare blog de travel”

 1. Ma anunti si pe mine daca intra ceva de la Booking. 🙂 Foarte multi au abandonat zona de travel tocmai din cauza asta. Monetizare din adsense faci pe Youtube. Acolo e ok pe travel, in rest, nimic. Trafic aduci, bani nu pe nisa asta. 🙂

  Campanii iau cei mari lipa-lipa, aventurescu si care mai lucreaza cu agentii de travel.

  1. Da dar pentru asta e de filmat, de vorbit, de editat. Nu mă pricep și nici nu dau bine pe sticlă. Altfel, vedem ce iese.. Și de nu iese, măcar las ceva în urmă:))

 2. Pingback: Ce preț are o croazieră – travelman.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *