Două clickuri, zece cenți…

Nu că ar fi vremea de statistici dar de umplutură merge. În condițiile în care aș avea una alta de povestit, până mă pun mai serios pe treabă, cred că merge și o mică statistică. Așa, de amorul artei, o mai ajuta puțin la SEO link-urile astea interne. Sincer, nu sunt mulțumit de cum decurg lucrurile pe aici, sunt departe de ce mi-am propus inițial cu acest blog. Dar sunt căpos și mi-am propus să merg înainte. Gândit ca un fel de jurnal în care să notez impresii din călătoriile mele, am zis că ar trebui să-l împănez și cu altceva decât travel, că încă nu am ajuns la stadiul de blogger de travel. Chit că nu mă ajută talentul, sunt perseverent….

În condițiile în care am pornit blogul ăsta așa cum l-am pornit, la impuls, în aprilie anul trecut, am publicat până la acest moment 66 articole. Acesta ar fi articolul cu numărul 67. Și așa ajungem la statistică. Cum ziceam, una mică, total nerelevantă, dar na, așa fac la început de an cam peste tot pe unde mai zgârii pereții internetului. Era frumos să am un top 5 cele mai citite articole dar cifrele sunt rușinoase așa că mă limitez doar la primele 3. Și avem așa:

  1. Cel mai citit articol de pe blog, cu 713 afișări este articolul despre Cea mai bună bere grecească. Începuse deja sezonul vacanțelor în Grecia așa că nu am prins toate interpelările chit că articolul stă bine pe căutări despre cea mai bună bere grecească…prima poziție pe căutare. #top. Acum, vedem la anul cum evoluează treaba.
  2. Cel de-al doilea articol ce s-a bucurat de ceva succes în perioada asta este tot unul informațional, un articol în care atrag atenția celor interesați de vigneta de Bulgaria că site-ul oficial de unde poți achiziționa la prețul oficial vignetă pentru Bulgaria este bgtoll.bg. Articolul a înregistrat 605 accesări. Slăbuț aș zice dar na, pe cuvintele ce au legătură cu vignetă pentru Bulgaria se licitează, sunt site-uri promovate că na, restul site-urilor de unde poți achiziționa vigneta pentru Bulgaria fie au comisioane fie sunt afiliate. D-aia zic, căscați ochii și nu vă aruncați la primul site.
  3. Din două vacanțe în Italia avute anul trecut, vacanțe de unde mai am încă material să scriu, cel mai de succes se pare că a fost articolul despre Zoosafari Fasanolandia de lângă Bari. Articolul acesta este și cel care m-a făcut să scriu articolul acesta. Este cel mai accesat articol de anul acesta semn că fie sunt oameni în această perioadă în Bari, că vine trafic din și din Italia, fie sunt unii ce documentează așa cum am făcut și noi o viitoare excursie la Bari. Articolul acesta a înregistrat 281 vizualizări.

În afară de aceste trei articole, mai sunt încă două ce au trecut de suta de vizualizăr. Unul ar fi cel despre Peștera Bacho Kiro iar celălalt, un articol mai de sezon ce are legătură cu corturile de la Decathlon. Restul articolelor…cum o vrea Sfântul Google.

Acum, revenind la titlul de azi, am zis că voi vorbi și despre bani, despre monetizarea acestui blog. Momentan e greu, mi-ar fi plăcut să vorbesc mai des despre câștigurile financiare dar atât s-a putut… 10 cenți din două clikuri. Deh, sală mică, mese puține cum ar fi zis Dinică. Bine măcar că suntem suficient de jos încât, singura direcție e în sus :))

 

2 thoughts on “Două clickuri, zece cenți…”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *