Am fost la Bari și în împrejurimi

Dacă ai planuri să vizitezi Bari, nu sta pe gânduri, merită. Din punct de vedere turistic poate că Bari nu se ridică la nivelul altor destinații, poate că sărăcia sudului și-a pus amprenta asupra orașului însă, câteva zile petrecute în Bari merită din plin. Mai ales că Bari este cel mai bun loc din care poți porni spre câteva dintre cele mai mișto destinații din zonă.

Am zburat la Bari cu Wizz, într-un avion destul de plin, semn că lumea ori avea treabă la Bari, ori erau ca noi, turiști. Inițial vacanța a fost programată în perioada 14-20 aprilie însă a două zi, am primit email că zborul din data de 14 a fost anulat. În condițiile acestea, ne-am reorientat către 15-21, date cu prețuri la bilete o idee mai mici. Cum am zburat cu doi copii, unul de 4 și unul de 8 ani, pentru cel mare am făcut test covid. Italia, deși a relaxat condițiile pandemice, încă solicită dovada vaccinării anti-covid 19 sau test. Condițiile acestea se aplică și copiilor mai mari de 8 ani. Atenție la măști însă, în transportul în comun în Italia, este acceptată doar mască de protecție  FFP2. Sunt atât de drastici încât, ne-au invitat să coborâm din tren că nu aveam mascherine ffp2. Din fericire trenul pleca în vreo 10 minute și am avut timp să cumpărăm de la casa de bilete. Într-un autobuz, alții nu au mai avut timp…și au luat următorul autobuz.

Cum ajungi în Bari de la aeroport

Cel mai probabil asta este una dintre cele mai căutate informații de către cei ce au planuri de vacanță la Bari. Așa că zic să actualizăm. Pentru a ajunge de la aeroportul Karol Woytila  în orașul Bari ai următoarele variante:

  1. Autobuzul nr. 16 -merge fix din fața aeroportului Karol Woytila până la Gara Centrală(Bari Centrale) pe un traseu mai întortocheat. Este cea mai ieftină variantă de a ajunge de la aeroport în Bari. Prețul unui bilet este 1 euro de persoană, inclusiv pentru copii. În mod normal cică ar ajunge în stație cam la 35 minute. Dar la cum e traficul în Bari, cel mai probabil o idee mai târziu.
  2. Autobuze private – și acestea merg tot până la Bari Centrale însă merg mult mai direct. Prețul unui bilet este 4 euro/adult și 2euro/copii.  Ai avantajul unui timp mai scurt și confort. În autobuzele acestea nu călătorește nimeni în picioare și le găsești în partea stângă a aeroportului. Poate fi o alternativă dacă nu ai chef să aștepți autobuzul 16.
  3. Tren – Trenul este încă o alternativă de transport de la aeroport până în Bari. Pentru 5,10 euro poți merge cu trenul de la aeroport până la Bari Centrale. Din informațiile mele, copii nu au reducere la biletele de tren pe linia Aeroport Karol Woytila-Bari Centrale.
  4. Taxi – Ca peste tot, și din aeroportul din Bari poți lua un taxi. Scump dar poți face comparație cu prețurile de la noi :))
  5. Mașină închiriată – pentru că vroiam să închiriem mașină, pe toate site-urile de închirieri mașini am găsit doar cu ridicare/predare la aeroport. Deci, dacă mergi la Bari și închiriezi mașină, treaba e simplă.

La dus noi am mers cu un autobuz privat. Copiii erau destul de agitați și nerăbdători așa că nu am mai așteptat autobuzul nr 16. La întoarcere am mers cu autobuzul 16… aglomerat, pe un traseu mult mai întortocheat.

Unde te cazezi în Bari

Variante de cazare sunt din belșug. Majoritatea cazărilor le găsești în zona veche a orașului și în apropierea Gării. De data asta am închiriat un apartament pe Airbnb, că a fost mai convenabil decât ofertele găsite pe booking. Ideea este că am mers în Bari în perioada Paștelui catolic și era destul de aglomerat. Nu a fost cel mai wow apartament dar nici nu ne-a fost scârbă. Ideea este că am pierdut o mulțime de oportunități din lista inițială cu potențiale cazări… Că am așteptat până cu vreo 10 zile înainte de a pleca spre Bari.

=>Cazare Bari

Noi am stat în Bari de pe 15 până pe 21 aprilie, am prins Paștele catolic în Bari și o vreme bună. Doar duminică a plouat puțin, în rest a fost vreme bună. Altfel, am prins o vreme bună în Puglia în zilele în care chiar aveam nevoie de așa ceva. Pentru că acesta este primul articol pe blog, voi începe mai multe articole legate de activitatea noastră în Bari și le voi dezvolta în timp.

Pe lângă plimbarea prin orașul Bari, am mai vizitat:

Pentru că blog nou, iar nevasta a exclamat: Doamne, ce frumos e la Matera!!! zic că merită ca prima poză de pe blog să fie din Matera. Că ideea de Bari a ei a fost…eu mă uitam mai la sud, spre Spania. Dar nu regret, a ieșit mișto până la urmă.

2 thoughts on “Am fost la Bari și în împrejurimi”

  1. Pingback: Două întâmplări amuzante cu români din excursia la Bari – travelman.ro

  2. Pingback: Lumea se plimbă… – travelman.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *