Să tot fie mai mult de 10 ani de când mergem la Krapets. Cam de când s-a stricat Vama, să zic așa…nici măcăr nu era camping la Krapets, puneam corturile la marginea pădurii. Bine că că de câțiva ani există campingul de la Krapets…că nu ai mai fi putut călca prin pădurea aia din cauză de îngrășământ natural :)) Altfel, și locurile de cazare în Krapets sunt mai multe. Dar prefer să stau în camping, e aproape de plajă, că diferență foarte mare de preț nu ar fi..
Ideea este că prefer să ajung la Krapeț cu o jumătate de oră mai târziu decât aș face asta dacă m-aș opri în 2 Mai su Vama Veche și să mă bucur de liniște. Că la Krapețs nu ai muzică pe plajă, plaja e suficient de mare astfel încât să stai grămadă pe vecini.
Ne-am hotărât joi seara să plecăm vineri pe la 3 după amiază la Krapets. A fost așa, pe inopinante, că mai erau niște prieteni de joi acolo și au pus niște poze cu o mare fără valuri și cum oricum ne era poftă de o bălăceală, am zis că hai, să mergem la Krapets. Am mai luat o prietenă cu noi, că asta zicea mai de marți-miercuri că îi e dor de mare și ar avea poftă. Așa că vineri a fost zi scurtă, m-am dus la birou până pe la prânz, mi-am făcut vignetă de weekend pentru Bulgaria și ne-am urcat pe autostradă. Planuri? N-am avut, în afară de bălăceală și prăjit la soare, poate doar o porție de brânză pane la Morski Briz, restaurantul preferat de pe faleza din sat. Nici de poze nu m-am agitat…
La Krapets, campingul se dezvoltă, au mai construit bulgarii și niște bungalouri, au deschis în camping și un restaurant, ceva unde cred că meniul principal e pe bază de scoici, dar nu știu că nu m-am interesat să văd exact ce au în meniu. Dar erau oameni ce serveau masa acolo. Când vine vorba de mâncat la Krapets, prefer să merg în sat, la Morski Briz. În camping, prețul este de 15 leva de persoană. Copii sub 5 ani nu plătesc. Într-un fel a fost bine că am ajuns în camping de vineri, că era destul de aglomerat. Cât m-am ocupat eu de montatul cortului, fetele au mers pe plajă. În rest, dincolo de aglomerație, ca de obicei, curat și apă caldă. O mică problemă a fost cu țânțarii…Seara, vreo două ore efectiv te rup dacă nu dai pe tine cu soluții împotriva tânțarilor. Noi am supraviețuit, ne-am învârtit după una alta și după ce tânțarii și-au făcut dambalaua, apoi am putut sta și noi liniștiți la o bere și o poveste :)) Asta a fost vineri seara.
Sâmbătă am fost matinal. Mi-am luat vreo două cafele de la unul dintre aparatele de cafea din camping și am așteptat să se trezească fetele. Apoi, pe plajă, la bere și la bălăceală. Cred că nu am mai prins mare așa liniștită și fără alge la Krapets de foarte mulți ani. Cumva, parcă nu era Marea Neagră… Cânva, chiar în buza plajei era un beach bar. Acum au mai rămas doar umbrele din poza de mai sus. Ne-au prins bine, că am întins cele două tarp-uri din dotare de ele și ne-am tras la umbră. Undeva spre ora două, ne-am dus în sat să mâncăm. Am mers tot la Morski Briz, un restaurant cinstit, aflat chiar pe faleză. Recomand restaurantul ăsta mai ales pentru grupuri mari.
Cum Krapets e aproape de punctul de trecere Vama Veche, sâmbătă, după ce am mâncat am dus fetele în camping și eu am tras o fugă până în vamă. Am găsit pe plajă un buletin al unei tipe din București, sector 2, și după ce am căutat să văd dacă dau de ea pe facebok, am decis că cea mai bună mișcare este să merg să predau buletinul la punctul de trecere al frontierei. Sigur tipa ajungea acolo și realiza că nu are cu ce să mai intre în țară. Mi-a confirmat treaba asta chiar șeful vameșilor…e cea mai bună măsură pe care aș fi putut să o iau.
A urmat apoi plajă,bere,baie în mare, bere și povești până spre miezul nopții când ne-am băgat din nou la somn. Asta pentru a ne trezi duminică dimineața pentru a reedita ziua. Dar fără bere cu alcool…că urma să ne întoarcem acasă. Mai multe nu am ce să vă povestesc, e mișto la Krapets, e din ce în ce mai aglomerat dar, surprinzător, drumul și la dus și la întors a fost foarte liber. Mă așteptam ca măcar la vamă și prin stațiuni să fie aglomerat. Dar nu a fost așa, la dus am avut de așteptat vreo 15 minute iar la întors am fost a treia mașină la control. În condițiile astea să tot mergi la mare…
Nu am făcut un calcul cât m-a costat week-end-ul ăsta în Bulgaria, a fost ceva la modul 300 lei motorină, două taxe de pod la Fetești, 90 leva cazare în camping două nopți și mâncare odata cu tot cu șpagă 100 leva și odată vreo 80 leva. Bere, suc, înghețată și cafele nu am mai pus. Asta pentru 4 persoane. Dar na, v-am zis că și prin Bulgaria s-au scumpit lucrurile, nu mai e chiar așa ieftin ca în alți ani.
Foarte buna postarea pe blog. Cu siguranta imi place acest site. Tine-o tot asa!|
Mulțumesc