Lumea se plimbă…

Am fost recent în Italia, am avut ca bază orașul Bari însă ne-am împrăștiat în toate părțile în cele 5 zile pline petrecute acolo. Mai am de scris vreo două articole despre principalele activități însă, e de durată, merge greu treaba că vreau să iasă cât de cât decent. Momentan am articolele despre peșterile de la Grotte di Castellana și încă un articol despre cum a fost la Alberobello. Aș mai avea de scris despre cum a fost la Matera și despre vizita la Zoosafari Fasanolandia, o grădină zoologică foarte mișto. Vor veni și astea, da mai durează puțin…

O concluzie ce am tras-o încă din Bari a fost că lumea se plimbă. Mă uitam la statisticile demografice ale orașului Bari și zicea pe acolo că populația orașului ar fi undeva pe la 320.000 locuitori. Un fel de Iași ca să zic așa. Dar turistic orașul, o mare grămadă de lume era la plimbare peste tot pe unde era un obiectiv turistic și nu dor pe acolo., indiferent de oră. Chit că nu poți să îl compari cu alte orașe turistice ale Italiei, dar orașul atrage turiști. Și nu doar turiști italieni, am auzit toate limbile pământului pe acolo. Printre ei, foarte mulți bulgari. Nu știu ce prețuri au la biletele de avion pe ruta Sofia- Bari dar am întâlnit forte mulți turiști veniți din Bulgaria. Cumva, chiar și două colege de la biroul din Sofia erau pe acolo și postau pe rețele poze din zonă. Nu ne-am văzut, eram cumva, decalați cu o zi…că vedeam seara pe facebook cam ce vroim noi să facem a doua zi.

În fine, lumea se plimbă, ceea ce vă  doresc și vouă dar mai ales mie. Concluzia este că Bari este o destinație ieftină dacă zbori din România și mă gândesc că cine merge prima oară în Italia, n-o să meargă direct la Bari. Bari rămâne o chestie auxiliară, o vizitezi că ți-a plăcut Italia și vrei să vezi mai mult decât Roma, Veneția, Cinque Terre sau alte obiective turistice mult mai populare decât Bari.

Bari

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *